Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLED - BOŽIDAR JOVIĆ

Nakon ovog urnebesa imamo pravo vjerovati i - u zlato!

Hrvatska Poljska
Foto: EHF EURO
1/15
28.01.2016.
u 08:22

Rapsodija, urnebes, čudo neviđeno! Teško mi je birati epitete za kolosalnu igru i pobjedu naših mladića, ovo se u rukometu nikad još nije dogodilo! Možda je nešto slično napravio Badel 1862 Zagreb 1991. godine u finalu Lige prvaka, kad je furioznom igrom u Santanderu pregazio onda nedodirljivu TEKA-u, međutim ne bih želio povlačiti nikakve usporedbe, da se možda netko ne bi naljutio...

Ovo je bilo jedinstveno, bio je to doslovni povratak otpisanih! Protiv “napaljenog” domaćina, u prepunoj Areni, pred 15.000 navijača, dečki su fantastično ušli u utakmicu i odmah su uzdrmali Poljake. Psihološka priprema utakmice bila je izvanredna, savršena. I ta im je svojevrsna rasterećenost donijela slobodu u igri, čvrstinu u obrani (kako je to nedostajalo s Francuzima!), na što su se naslonile “kontre”, ali i lepršavost u napadu na punu obranu.

Poljaci su, čini mi se, već bili upisali ove bodove, pogrešno sudeći o našoj kvaliteti na osnovi utakmice s Francuskom. Znali su da mogu izgubiti i sa četiri razlike pa da uđu u polufinale, a čim počneš malo kalkulirati, onda obično sve ode k vragu. Dodamo li tome i našu veličanstvenu izvedbu, bilo je jasno da se ta ipak stara poljska momčad ne može vratiti .

Koja je, dakle, prava snaga Hrvatske? Francuzi su nas uneredili, a gledat će nas u polufinalu na malom ekranu!? Nema više ni Danaca, no dojma sam da i dalje nije vrijeme za neke dublje analize, nek’ sve ovo lijepo završi, pa ćemo onda sjesti za stol i vidjeti otkud takve oscilacije. Sad treba vjerovati da možemo uzeti i zlato, baš onako kako su naši dečki vjerovali u ovaj polufinale, kad su ih svi otpisali. A sad – Španjolska! Ovakvom igrom možemo pobijediti svakoga, na velikim krilima ove pobjede možemo sanjati i osvajanje najsjajnijeg odličja. Gledao sam Španjolsku, nije nikakav bauk, oscilira slično nama. Odigramo li 5:1 obranu kao s Poljacima, “uništit” ćemo ih. Samo da im se ne razbrani Arpad Šterbik. Ali, i mi imamo aduta na vratima, “Super Steve” Stevanović bio je taj zamašnjak koji je pokrenuo ovaj čudesni pothvat u Krakovu!

>> Odigrao sam puno ludih utakmica, ali ovako ludu nikad!

>>Babić nakon briljantne pobjede: Ovo je čudo iz Međugorja!

>>Grabar-Kitarović na parketu proslavila s rukometašima i čestitala im: Bravo dečki!

>>Strani mediji o nevjerojatnoj pobjedi: Ludi Hrvati utišali Poljsku

Komentara 17

NO
nogogaz
08:52 28.01.2016.

bravo naši! ali teško če nam bit protiv španjolske... slovenci nas pobjedili za 15 golova a igrali sa španjolcima izjednačeno, nakon što su ubjedljivo vodili cijelo utakmicu.... nadam se, da naši nisu ispraznili baterija....

LA
Laura Anny
11:16 28.01.2016.

Znaci sa Norvezanima u finalu.

LJ
ljimonad
13:21 28.01.2016.

svaka čast mocima na ovoj pobjedi, samo se bojim naeg sindroma koji je uvjek prisutan. sada če nam udariti u glavu, jer več se razmišlja o tituli, a na krau se može desiti i to sa vjerovatnošču da čemo ostati i bez medalje. balkan sindrom, iako se nadam da ovi mladi momci ipak neče podčeti tome

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije