Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Babić nakon poraza:

Ostali smo bez snage, potrošili smo se protiv Poljske

Željko Babić
Foto: EHF EURO
1/6
29.01.2016.
u 22:55

- Alilović je imao četiri obrane u prvih 20 minuta. Čekali smo ga da se razbrani, ali na kraju krivica nije bila na njemu već na cijeloj momčadi, kaže izbornik.

Hrvatski izbornik Željko Babić bio je razočaran nakon poraza u polufinalu Europskog prvenstva protiv Španjolske (33:29). Naveo je glavne razloge poraza.

- Potrošili smo protiv Poljske mnogo energije. Igrači su jednostavno bili umorni, a imali smo dosta teškoća s ozljedama i to se u ovakvoj utakmici osjeti. U završnici prvog dijela smo energetski pali. To je glavni razlog poraza - kazao je nakon utakmice Babić za RTL.

Objasnio je i zašto je Mirko Alilović branio cijelo prvo poluvrijeme iako nije bio na visini zadatka.

- Alilović je imao četiri obrane u prvih 20 minuta. Čekali smo ga da se razbrani, ali na kraju krivica nije bila na njemu već na cijeloj momčadi.

Slijedi utakmica za broncu protiv Norvežana.

- Bilo bi odlično da im se osvetimo za poraz u skupini - zaključio je izbornik.

I Marko Kopljar naglasio je kako su igrači ostali bez snage.

- Šteta jer izvrsno smo počeli utakmicu. Ali pojavio se umor, a bilo je i malo nesreće. Frustriran sam jer stalno govorimo da su ozljede sastavni dio sporta, ali zbog toga nikako ne možemo biti u najboljem izdanju. Španjolcima čestitam i želim im sreću u finalu.

Utakmica s Norveškom važna je i zbog toga što će pobjednik izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu dok će pobijeđeni u kvalifikacije.

- I Norvežani su imali iscrpljujuću utakmicu protiv Njemačke. Pokušat ćemo zaboraviti ovaj poraz i podići se za sljedeći okršaj. Medalja bi nam mnogo značila. A oscilacije na ovom Euru ne čude jer događaju se svima. Važno je imati širinu igrača u momčadi - zaključio je Kopljar.

>>Španjolska je u finalu, Hrvatska s Norveškom igra za treće mjesto!

Komentara 80

SA
sasa13
23:04 29.01.2016.

Idemo po broncu

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
23:03 29.01.2016.

Bitan je kontinuitet... pomladili smo ekipu,bravo momci !

Avatar Idler 3
Idler 3
23:02 29.01.2016.

Glavu gore i odigrat najbolje kaj znate. Nemreš uvijek pobijedit al se časno morate borit!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije