Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liga prvakinja, 4. kolo

Rukometašice Podravke iznad problema

Podravka
Josip Maljak | Pixsell
15.11.2009.
u 11:30

Koprivničke rukometašice u Norvešku su otišle bez imperativa pobjede. Možda je upravo to njihovo najjače oružje.

Sjajna prilika pruža se rukometašicama Podravke Vegete. Ukoliko danas (16.15 sati) protiv Byasena u Norveškoj izbjegnu poraz, napravit će velik korak prema četvrtfinalnoj skupini Lige prvakinja.

Upitna Andrea Penezić

No, bit će to više nego teška zadaća. Iako su sve igračice koje trener Zdravko Zovko ima na raspolaganju otputovale na daleki sjever, do pred sam početak utakmice neće se znati hoće li nastupiti ubojita Andrea Penezić koja je kod postizanja zadnjeg pogotka protiv Viborga ozlijedila rame. Liječnička služba čini sve kako bi je osposobila, jer igrati s Andreom i bez nje nije isto. Ipak je ona sa 32 pogotka trenutačno najbolji strijelac Lige prvakinja. Nastup Anite Gaće, koja je zbog ozljede tetive s terena izbivala posljednja dva tjedna, nešto je izvjesniji. Dokazuje to i podatak da u Trondheim trener Zovko nije vodio mladu Ivanu Dragišić, koja je uz Leu Vukojević pokrivala upražnjeno mjesto na desnom krilu.

Osim zabrinjavajućeg zdravstvenog kartona i već svima poznate upravljačko-financijske krize u klubu, dodatan problem u Norveškoj igračicama Podravke mogla bi stvarati i sjajna Kari Aalvik Grimsbø, reprezentativna vratarka koja u koprivničkoj utakmici, gdje su kokice slavile minimalnu pobjedu 32:31, nije nastupila zbog svinjske gripe.

Svitlana Pasičnik smatra kako je njihova šansa upravo u tome da nitko ništa ne očekuje od njih. I četiri boda nakon 3. kola Lige prvakinja pravi je pothvat s obzirom na vrlo tanak igrački kadar kojim raspolaže trener Zovko.

Uvijek na pobjedu

– Mi uvijek idemo na pobjedu, a što će biti vidjet ćemo – izjavila je popularna Cvita, koja je zajedno s Mirandom Tatari spremna preuzeti ulogu glavne vanjske pucačice, ako A. Penezić ne bude igrala. U domaćoj utakmici protiv Byasena S. Pasičnik to je za rukom polazilo više nego dobro jer se u strijelce upisala u čak 10 navrata.

Koprivnički strateg očekuje da će utakmica s Byasenom biti puno teža nego protiv Viborga.

– U Norveškoj je uvijek vrlo teško igrati, no pokazali smo da možemo i treba nas poštovati – rekao je Zovko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije