Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PO WORLD SOCCERU

Ronaldinho najbolji nogometaš desetljeća

Ronaldinho
AFP
10.12.2009.
u 17:56

U izboru prestižnog britanskog magazina World Soccer, brazilski as u redovima Milana Ronaldinho (29) izabran je za najboljeg nogometaša proteklog desetljeća.

Ronaldinho je osvojio nagradu prema glasovima čitatelja pretvorenih u glasove u deset godišnjih izbora od 2000. godine na ovamo.

Brazilac koji je 2004. i 2005. izabran za najboljeg nogometaša svijeta u izboru FIFA-e, pobijedio je ispred Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Argentinski as Messi izabran je za najboljeg nogometaša 2009. godine, dok je njegova Barcelona izabrana za najbolju momčad (prva trostruka kruna u povijesti kluba, Primera, Kup kralja i Liga prvaka).

Messi, koji je ove sezone osvojio i Zlatnu lopt France Footballa, prvi je argentinski nogometaš koji je ponio nagradu World Soccera za igrača godine nakon Diega Maradone 1986. godine, a slavio je na kraju ispred suigrača Andresa Inieste i Xavija.

Za menadžera godine izabran je Barçin strateg Josep Guardiola ispred Felixa Magatha i Alexa Fergusona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije