Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INDIAN WELLS

Ćorić nije izdržao, Federer ga slomio nakon velike drame za 17. pobjedu u nizu

Borna Ćorić
Foto: Paul Chiasson/Press Association/PIXSELL
1/5
17.03.2018.
u 21:28

Bila je ovo Švicarcu ovo 17. pobjeda u nizu ove godine, još ne zna za poraz, a u finalu ga čeka Del Potro

Roger Federer u sjajnom meču je nakon velike drame i dva sata i 21 minute igre pobijedio Bornu Ćorića sa 5:7, 6:4, 6:4 te izborio finale Indian Wellsa.

U prvom setu oba tenisača bila su sigurna do 11. gema, a onda je Ćorić iskoristio drugu break loptu te oduzeo servis Federeru, pa nakon toga mirno priveo set kraju.

Hrvatski tenisač sjajno je otvorio i drugi set te poveo 2:0, a prednost je održavao do osmog gema, kada mu je Švicarac oduzeo servis prvi put u meču. Nakon toga je Federer nanizoa još dva gema za izjednačenje u setovima 1:1.

Početak odlučujućeg seta donio je break na obje strane, nakon čega su uslijedila četiri gema gdje su oba tenisača bila sigurna na servis gemu. Novi break vidjeli smo u sedmom gemu kada je Ćorić iskoristio drugu break loptu. No istom je mjerom Federer uzvratio već u sljedećem gemu, iako je Borna imao dvije prilike da ode na 5:3. Nakon toga za Ćorića više nije bilo povratka u meč, te je Federer na kraju uzeo odlućujući set sa 6:4.

Bila je ovo Švicarcu ovo 17. pobjeda u nizu ove godine, još ne zna za poraz, a u finalu ga čeka Juan Martin Del Potro koji je sa 6:2, 6:3 dobio Miloša Raonića.

Tijek susreta :

7:5, 4:6, 4:6 - Osmi gem očito je ostavio preveliki trag na Ćoriću, što je Federer iskoristio te je nanizao tri gema za 17. pobjedu ove godine.

7:5, 4:6, 4:4 - Imao je Ćorić dvije prilike da povede 5:3, međutim nije ih iskoristio, dok je Federer svoju prvu break loptu pretvorio u 4:4.

7:5, 4:6, 4:3 - Borna je stigao do još jednog breaka u trećem setu. Iskoristio je drugu break loptu i ponovno ima veliku prednost u odlučujućem setu.

7:5, 4:6, 3:3 - Iza nas su već dva sata igre. Nakon breakova na početku seta, igrači drže servise.

7:5, 4:6, 2:3 - Imao je Federer priliku da ode na 3:1, no spasio je to Borna i ostao u igri u trećem setu.

7:5, 4:6, 1:2 - Nije Ćorić uspio potvrditi break, Federer je nakon 30:15 za Ćorića nanizao tri poena i izjednačio, da bi potom sigurno odservirao i poveo 2:1.

7:5, 4:6, 1:0 - Teško da je Borna mogao zamisliti bolji početak trećeg seta jer nije prepustio nijedan poen Federeru na njegov servis.

7:5, 4:6 - Federer je nanizao četiri uzastopna gema te je izjednačio na setovima 1:1. U desetom gemu imao je dvije break lopte te odmah iskoristio prvu.

7:5, 4:4 - Švicarac se vratio u igru. Uz poteškoće je Federer dobio svoj servis gema, a onda iskoristio i drugu break loptu na Bornin servis te je izjednačio na 4:4.

7:5, 4:2 - Imao je Federer novu break loptu na Ćorićev servis, međutim spasio je i to Borna.

7:5, 3:1 - Federer je na svoj servis gem uspio prekinuti Ćorićev niz od četiri gema, a onda i opasno zaprijetio Borni na njegov servis. Imao je Švicarac tri break lopte, no Ćorić je to spasio i poveo 3:1.

7:5, 2:0 - Nezaustavljivo djeluje Ćorić! U svom servis gemu Federeru je prepustio tek jedan poen.

7:5, 1:0 - Gdje je stao u prvom setu, Borna je nastavio u drugom, te je odmah na početku drugog seta napravio break i poveo 1:0.

7:5 - Borna ima prvi set! Iskoristio je drugu set loptu za 1:0 protiv Federera u polufinalu Indian Wellsa.

6:5 - Ćorić je dočekao loš servis gem Federera! Prvu break loptu nije iskoristio, no kod druge je bio siguran te je poveo 6:5 i servirat će za meč.

5:5 - U posljednja četiri servis gema na vlastiti su servis Federer i Ćorić protivniku prepustili tek jedan poen. Uistinu obojica čvrstvo drže servise, i zasad nismo vidjeli nijednu priliku za break. Zanimljivo, hrvatski tenisač u posljednja tri servis gema je izgubio samo jedan servis.

3:3 - Napokon je Borna uspio nešto odigrati na Federerov servis, uzeo dva poena, ali više nije uspio. No, zato raduje činjenica da na svoj servis nije prepustio poen Švicarcu.

2:2 - I dok Federer nije izgubio još nijedan poen na servis, Ćorić je također prilično siguran, te je Švicarcu opet prepustio dva poena.

1:1 - Uz male poteškoće Ćorić je dobio svoj servis gem, Švicarcu je prepustio dva poena.

0:1 - Sigurno je krenuo Federer u meč na svoj servis. Nije Ćoriću dao nijedan gem.


 

Komentara 23

PE
petarrr
20:04 17.03.2018.

Borna se u periodu od 6 mjeseci promjenio jako puno. Borben, smiren, pametan, talentiran, motiviran i sto je najvaznije mlad. Podsjeca na Djokovica u najboljim danima. Bravo majstore

ST
stipe123
20:27 17.03.2018.

Idemo Borna, pobedi starkelju.

LO
lovsky
22:02 17.03.2018.

bravo borna igrao si bolje, federer uvijek na psihu dobije tu mu ne može nitko parirat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije