Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRED 86 TISUĆA

River Plate osvojio svoj 38. naslov prvaka Argentine, ludilo na stadionu i na ulicama

Copa Libertadores -  River Plate v The Strongest
AGUSTIN MARCARIAN/REUTERS
16.07.2023.
u 11:49

"Nakon 19 godina vratio sam se u ovaj klub. Moja obitelj, očito zato što je živjela u različitim zemljama govori različitim jezicima, međutim  kod kuće se govori samo jedan jezik, a to je jezik rijeke Plate," poručio je Demichelis u pobjedničkom videu koji je objavio klub

Dva kola prije kraja prvenstva River Plate je osigurao 38. naslov argentinskog nogometnog prvaka. "Los Millonarios" su titulu osigurali 3-1 pobjedom protiv Estudiantesa u susretu igranom pred 86.000 gledatelja na stadionu Monumental.

Dva kola prije kraja prvenstva River ima 57 bodova, devet više od Talleres Cordobe, dok je San Lorenzo treći sa 43 boda. Najveći Riverov suparnik, Boca Juniorsi tek su na devetoj poziciji sa 35 bodova.

Domaćin je furiozno ušao u susret i sve je bilo gotovo u prvih pola sata. Lucas Beltran je u 2. minuti zabio za 1-0, Nicoas de la Cruz je u 18. povećao prednost, a Ezequiel Barco je u 30. minuti stavio točku na i. U nastavku susreta gosti su tek ublažili poraz golom Maura Mendeza u 67. minuti.

River Plate je tako već u prvoj sezoni pod vodstvom Martina Demichelisa osvojio naslov prvaka, ukupno već 38. u povijesti kluba. Na drugom mjestu je Boca sa 35 titula.

"Hvala vam na ovoj radosti," poručio je Demichelis koji je prije dolaska u River Plate bio pomoćni trener u Malagi, a potom je vodio Bayernovu U-19 i drugu momčad. U klub u kojem je počeo igračku karijeru vratio se u siječnju ove godine.

"Nakon 19 godina vratio sam se u ovaj klub. Moja obitelj, očito zato što je živjela u različitim zemljama govori različitim jezicima, međutim  kod kuće se govori samo jedan jezik, a to je jezik River Platea," poručio je Demichelis u pobjedničkom videu koji je objavio klub.

Obelisk, tradicionalno mjesto za slavlje u gradu Buenos Airesu, bio je ispunjen navijačima Rivera koji su došli proslaviti novu titulu. Okupilo se tisuće navijača sa zastavama, bakljama, a dio avenija Corrientes i 9 de Julio, bile su zakrčene automobilima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije