Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasprava Keka i Ćuka

Rijeka slavila u Kranjčevićevoj, Lokomotiva nije iskoristila jedanaesterac

Lokomotiva - Rijeka
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/12
16.04.2016.
u 16:49

Lokomotiva je imala jedanaesterac na početku drugog dijela, no Vargić je obranio udarac Marića

Lokomotiva je u 31. kolu HNL-a dočekala Rijeku s velikom željom da joj konačno napravi rezultatsku štetu. To joj, naime, u ovoj sezoni nije uspjelo, u tri utakmice prvenstva i jednu u kupu, slavila je Rijeka. 

A nije uspjela ni sada, Rijeka je odnijela bodove (1:0), iako je do njih došla dosta teško. Rijeka je stigla opterećena imperativom pobjede, tri su joj boda bila nužna da bi i dalje pratila Dinamo, ali i da bi dobro raspoložena dočekala upravo Dinamo koji joj u utorak dolazi na Rujevicu, na derbi prvenstva.

Da je ulog u Kranjčevićevoj bio velik govori i mala nervoza dva trenera. Na vrlo prazniom stadionu sve se dobro čuje, čak se skupilo i Armade manje od očekivanog, pa se tako Matjaž Kek pobunio radi jednog zaleđa, a odgovorio mu je Ćuk:

- Pa bilo je zaleđe.

- Nemoguće, pa vaš je igrač napucao loptu – replicirao je trener Rijeke, a onda je raspravu prekinuo četvrti sudac Križarić.

Rijeka je bolje ušla u susret, udarac je okušao Matei, potom je odlično tukao Tomasov, Zelenika odbio na nogu Gavranoviću koji je lako zabio, ali su suci rekli da je bilo zaleđe. Pa je prijetio Balaj, da bi domaća momčad prvu smislenu akciju izvela tek u 25. minuti, na kraju je Grezda tražio jedanaesterac, ali ga dobio nije.

Iako je vrijeme bilo lijepo, a teren znatno bolji nego donedavno, ne može se reći da smo gledali nekakvo zanimljivo poluvrijeme.

No, počelo je zanimljivo u nastavku, sraz Ristovskog i Grezde sudac Matoc označio je jedanaestercem za domaćine na opće čuđenje Riječana, iako se čini da je bilo izvan šesnaesterca, no udarac Marića obranio je Vargić. Odmah je uzvratila Rijeka, Gavranović je pogodio prečku, pa su gosti tražili jedanaesterac nakon kontakta Andrijaševića i Brezovca, iako je i to bilo vani, a bio je i prekršaj samo sada nije dosuđen.

Rijeka je povela u 59. minuti nakon udarca iz kuta, glavom je loptu prenio Vešović koji je tek ušao u igru, a Gavranović s pola metra samo ugurao loptu u mrežu za pobjedu Rijeke. Mogli su domaćini do boda, no Lešković je u posljednjoj minuti očistio loptu s gol crte.

>> Željko Smolek: Medić je na kraju postao Zagrebov grobar!

Komentara 1

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
19:17 16.04.2016.

Još jedno trenersko remek djelo europskog trenerskog maga Matjaža Keka koji je u balkanski nogomet donio pored stručnosti i red, rad i pragmatičan pristup poslu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije