Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malo iznenađenje

Rijeka saznala protivnika u drugom pretkolu Lige prvaka!

Rijeka - Hajduk
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
04.07.2017.
u 22:13

The New Saintsi su najtrofejniji velški sastav s rekordnih 11 titula prvaka. Međutim, dodajmo kako najjači velški klubovi nastupaju u engleskim ligama

Nogometaši Rijeke saznali su da će im protvnik u kvalifikacijama za Ligu prvaka biti velški The New Saints, klub koji igra na stadionu u Engleskoj. Veliko je to iznenađenje s obzirom na to da je u prvoj utakmici gibraltarska Europa slavila u gostima s 2:1. Međutim, The New Saints u uzvratu su nakon produžetaka slavili s 3:1 i sada ih čeka dvoboj s Rijekom. Prva utakmica je na Rujevici 11. ili 12. srpnja, a uzvrat u Engleskoj je tjedan dana kasnije.

The New Saintsi su najtrofejniji velški sastav s rekordnih 11 titula prvaka. Međutim, dodajmo kako najjači velški klubovi nastupaju u engleskim ligama. U Premiershipu nastupa Swansea City, u Championshipu Cardiff City, a u nižim ligama Newport County, Wraham...  

Velška Premier liga je pokrenuta 1992. godine, a prvenstvo je prema posljednjim Uefinim tablicama rangirano na 48. mjesto od 55. liga. The New Saintsi su samo jednom stigli do trećeg pretkola Lige prvaka i to 2010. kada ih je zaustavio Anderlecht s dvije pobjede (3:1, 3:0). 

TNS je osvojio naslov velškog prvaka posljednjih šest godina i svaki put zapeo u 2. pretkolu LP. Izbacivali su ih danski Midtjylland, švedski Helsingborgs, poljska Legia, slovački Slovan iz Bratislave, te mađarski Videoton i ciparski APOEL. Ove sezone bili su prvaci s 27 bodova više od Connah's Quaya.

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije