Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajno ozračje

Keku je trijumf nad Salzburgom 'pobjeda srca', ali to više neće biti dovoljno

Rijeka - Salzburg
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
03.08.2017.
u 09:40

Salzburg je u dvije utakmice bio malo bolji, ali Rijeka je prošla. Bila je to 'pobjeda srca' kako ju je nazvao Kek

Možda to i nije bila najveća utakmica u Rijekinoj povijesti, svakako nije bila najbolja predstava ove momčadi, ali svakako je „najslađi trijumf bez postignutog gola“ kako je to rekao raspoloženi spiker na krcatoj Rujevici koja je zanijemila u trenutku kad je Red Bull Salzburg drugi put zatresao mrežu Riječana.

Zaleđa Yabe nije bilo, no mahač ga je pokazao. Kemal ili Mustafa, jedan od te dvojice. Božja zastavica. Da, gosti iz Salzburga s pravom su se ljutili, ali znate... Povijest sporta prepuna je moralnih pobjednika i boljih koji su na kraju ispadali. Jedno je nepostojeće zaleđe odnijelo Rijeki naslov prvaka, drugo nepostojeće donijelo je europsku jesen. I ova ju je momčad zaslužila. Kako bi rekao Kek, nogomet te na kraju nagradi ili kazni.

Rijeka - Salzburg
1/14

Realno, Salzburg je u dvije utakmice bio malo bolji, i riječki je strateg izabrao jedinu moguću taktiku. Žrtvovao je Vešovića da bi učvrstio bedeme, on i Ristovski za svaki prelazak centra morali su 'čekirati karte' kao na aerodromu pogledom prema klupi. Rijeka je prošla na način na koji obično prolaze suparnici hrvatskih momčadi. Dojam je u nogometu na ovoj razini 'pokojnik', gleda se samo ukupni rezultat. Igralo se doslovno u paklu.

Kažu za ovakve utakmice da ih je teže gledati nego igrati. A kako će biti igrati moglo se vidjeti kad se Yabo ispovraćao na terenu prije samog početka. Sreća je da ga je Rose opet vadio, očito ne može izdržati. 'Salzburg, Salzburg, aufwiedersehen', orilo se dok su gosti oblijetali tursku trojku.

'Katastrophe', procijedio je samo komentator ÖRF-a, a živce je izgubio već nakon deset minuta utakmice kad je shvatio da će gledatelji ispred njega dobar dio utakmice stajati. Lieber Herr, niste nikad bili na rukometu u Rumunjskoj.

Ondje biste prenosili po onome što vam drugi prenesu. Bila je to utakmica koja se gledala na nogama i u ložama Rujevice. Znoj je tekao u potocima. 'Ajme meni nije mi dobro', orilo se na poluvremenu. Nikad bolje nije sjelo. Bila je to 'pobjeda srca' kako ju je nazvao trener Matjaž Kek.

„Uh, sreća“, dodao je kad se već zastor debelo spustio, a vojska austrijskih novinara još nije izlazila iz press-centra. Ovo nisu očekivali. Ma što mislili o tome, hrvatski prvak izbacio je veći i moćniji klub. I ima priliku za povijesni iskorak već za dva tjedna. Srce neće biti dovoljno za taj korak dalje, no o tome će misliti sutra.

Komentara 6

GU
General_U
10:45 03.08.2017.

normalan čovik ako je nešto dobio na nepravdi šuti i ne pokušava to opravdavati nekom drugom nepravdom, da se razumimo drago mi je da je rijeka slavila, kao što će mi biti drago ako to isto učine danas naši klubovi.

GI
gismund
10:55 03.08.2017.

rijekin prolaz nema veze s "trijumfom srca", nego sa sljepilom suca (da ne upotrijebim neki teži izraz) koji je poništio čisti gol RB Salzburga

DH
dalibor.hren
13:19 03.08.2017.

Miletiću, "Salzburg je bio malo bolji"!? Da, a Rijeka je bila bolj za slijepe Turčine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije