Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TROŠKOVE PLAĆA SAM

Rijeka otpisala Jajala: Razlozi napuštanja priprema su izrazito neugodne prirode

Mato Jajalo
Goran Kovacic/pixsell
23.01.2015.
u 21:37

- Svjestan sam ishitrenosti i nepromišljenosti svog postupka - rekao je Jajalo.

Rijeka i veznjak Mato Jajalo su dogovorili raskid ugovorne obveze. Nakon više razgovora između klupskog vodstva i predstavnika igrača dogovoren je model raskida ugovora i on više ni formalno nije igrač Rijeke.

Raskidu ugovora prethodilo je Jajalovo napuštanje priprema u Rovinju bez dozvole kluba i Disciplinski postupak koji je proveden zbog nepoštivanja klupskog pravilnika.

- Nakon svega što se dogodilo igrač bi u daljnjem radu s HNK Rijeka mogao očekivati samo obavezne trenažne procese i isključivanje iz momčadi na određeno vrijeme s upitnim povratkom. Uzimamo u obzir okolnosti koje su dovele do nekog postupka, no to ne znači da toleriramo ponašanje koje nije primjereno i šteti ostatku momčadi ali i ugledu cijelog kluba. Igrač se ogriješio o klupski pravilnik na jedan neoprostiv način što je u konačnici i dovelo do raskida ugovora na štetu igrača koji će platiti naknadu za prijevremeni raskid ugovora. Mi se sada koncentriramo na budućnost i ne želeći gubiti vrijeme nastavljamo s radom na dovođenju pojačanja koja su nam u ovom trenutku potrebna - rekao je Srećko Juričić sportski direktor HNK Rijeka.

Nakon potpisivanja raskida ugovora Mato Jajalo je iskoristio priliku i pokušao objasniti razloge svog naprasnog odlaska.

- Svjestan sam ishitrenosti i nepromišljenosti svog postupka. Nisam mnogo razmišljao prije nego sam se odlučio na taj korak, radi se o impulzivnoj odluci zbog obiteljskih razloga koji su izrazito neugodne prirode. Ne želim ulaziti u detalje, želim da razlozi ostanu dio moje privatnosti i nadam se da će me svi razumjeti. Svjestan sam nevolja i neugodnosti koje sam izazvao svojim postupkom i ovim putem ispričavam se svima koji su na bilo koji način pogođeni - rekao je Jajalo i nastavio:

- HNK Rijeka je za mene napravila mnogo, vratila me u igračku poziciju kojoj sam se prije dolaska u Rijeku samo nadao. Zbog toga će klub i Grad za mene uvijek imati posebno mjesto. Posebice zato što je moj život u Rijeci bio više nego dobar. Zahvaljujem Klubu koji je prihvatio obeštećenje i naknadu za moj odlazak, što je u konačnici razumio u kakvoj se poziciji nalazim a to nikako nije bila obaveza kluba. Znao sam da sam angažiran u veliki klub, cijenim sve s kojima sam surađivao - svoje suigrače, trenera, stručni stožer, Upravu kluba i sve navijače koji ovaj klub bodre na jedan poseban način – rekao je Mato Jajalo.

>> Jajalo se i dalje nikome u Rijeci ne javlja, čeka ga kazna od 10.000 eura!

Komentara 2

OB
ObrenM
01:09 24.01.2015.

Ako je i istina o privatnom problemu u jajalovoj obitelji,zasto se nije barem javio treneru ili upravi,vec bezobrazno napustio pripreme.Sto sve sebi dozvoljavaju umisljene"velicine".

DU
Deleted user
12:18 24.01.2015.

Barem se "posipao pepelom", što se kod naših nogometaša rijetko događa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije