Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA SUPER LIGA
Povratak na članak

Revolucionar na čelu Napolija: Ukinimo Ligu prvaka!

Aurelio De Laurentis, predsjednik Napolija, ima vrlo zanimljive ideje. Klub je preuzeo pred šest godina kao trećeligaš, a danas igraju Ligu prvaka. Međutim...

Komentari 14

DR
dragogera
14:30 17.09.2011.

babas poznavanje ekonomije ti je otprilike na onoj frekvenciji/krava /balet. lige petice,ujedno i pet najrazvijenijih eu zemalja,sa najvecim standardima,nose novca nego sve ostale eu zemlje.ti sad hoces reci da rumunjska,bugarska,madjarska,hrvatska,srbija,bosna....i jos par eu velesila tipa ceska i poljska,mogu napravit kao napravit kao veci profit sa che. ligom nego onih pet najjacih sa eu ligom,jer kao vise ljudi ce gledat/vise sirotinje ce mozda gledat al od njih ces moci tesko izvuc neke velike zarade.usput,bas me zanima koliko bi zanimanje na hr. trzistu izazvala tekma slovan bratislava/cska sofia

VL
HM
hm12345
13:12 17.09.2011.

O Bože, pa jel njega netko pitao jedno jednostavno pitanje? Da se stvarno usvoji pravilo da nema ispadanja i ulazaka iz niže lige, kako bi njegov Napoli igrao u SeriiA? Preuzeo je klub kad je bio u SerijiC, i da je njegovo pravilo vrijedilo tada, kako bi on bio tu gdje je sad???

VL
OB
-obrisani-
10:49 18.09.2011.

Revolucionar na čelu Napolija: Ukinimo Ligu prvaka i idimo svi igrati u HNL gdje čemo uz Boga i domoljublje svi igrati kao nevini vitezovi baluna !

VL
ED
europski dinamo
13:17 17.09.2011.

Trebao si to predložiti prije 5 godina.Idiot.

VL
MI
mirUsvijetu
13:19 17.09.2011.

A koja bi uloga bila ostalih klubova i liga? Da stvaraju igrače koje će onda poslati njima, jer i tako više od pola igrača tih najvećih liga čine stranci? Neka oni sebe zatvore u svoju ligu, ali neka se onda zabrane i svi transferi njima, neka si kupuju i prodaju igrače međusobno, kad im već ostale lige ne znače ništa. Tko sve dobiva medijski prostor, to je nevjerojatno...

VL
OB
-obrisani-
13:19 17.09.2011.

Ma ne zna ni on sam .... Nek radi i dalje kao producent filmova,a nogomet nek prepusti ljudima koji se u njega razumiju...

VL
DR
dragogera
13:57 17.09.2011.

ovo za europsku ligu je buducnost koja ce se dogoditi,uefa klubovima isplacuje sitan novac sa obzirom na zaradu,nitko od velikih klubova nebi zivio na rubu,da ih ovi ne lihvare.i onda ti jos razni blatteri i platiniji sole pamet i postavljaju kao razna pravila a nece da odobre kamere na tekmama pa da vise ne bude ostecenih

VL
Avatar babas
babas
14:13 17.09.2011.

Lige petice zajedno imaju tržište manje od 400 000 stanovnika,koliko bi njihovi klubovi zarađivali na takvom tržištu? Liga prvaka ostalih europskih zemalja bi imala puno veće tržište i ubrzo ni imala i jače klubove od te njihove Super lige.

VL
Avatar babas
babas
14:42 17.09.2011.

Da se klubovima liga petice isplati otcijepiti davno bi se one otcijepile. O kojim ti jakim gospodarskim silama pričaš Španjolskoj i Italiji? Rusija je veća i gospodarski jača od bilo koje EU zemlje. Eto u Anžiju zarađuje duplo nego najbolji igrač svijeta Leo Messi u Barceloni.

VL
CP
copy paste
14:43 17.09.2011.

babas o čemu ti to pričaš.kakvih 400 000 stanovnika.nije mi jasno.pa jedna njemačka sama ima 80ak milijuna stanovnika,da ne spominjem englesku,italiju,francusku,španjolsku.te države zajedno imaju preko 200 000 000 stanovnika.odakle tebi takvi nebulozni podaci.izvini,ali nemoj se sramotiti i biti budala.

VL
Avatar babas
babas
15:28 17.09.2011.

copy paste@ mislio sam normalno manje od 400 miljuna,a sada sam pogledao detaljno ,sve zemlje Liga petice zajedno nemaju niti 300 miljuna stanovnika,preciznije imaju 298,1 miljun stanovnika. To nije ni trećina europskog stanovništva. Liga prvaka (bez liga 5) bi imala puno veće tržište i veći profit od njihove Super Lige.

VL
PB
predrag borna
10:54 18.09.2011.

Ovo nije nikakva novotarija nego Berlusconijev prijedlog sa početka devedesetih kada je Milanu išlo super.Berlusconi je predložio europsku ligu sastavljenu od najtrofejnijih klubova koji bi igrali po klasičnom sistemu svako sa svakim a ne bi bilo ispadanja.Čista amerikanizacija sporta u kojem je jedino važan novac za...odabrane.Ostali su se trebali snalaziti kako znaju.To bi bilo dugoročno vrlo štetno za one koji ne bi bili privilegirani.Srećom je to odbačeno od UEFA-e.

VL
DR
dragogera
14:49 17.09.2011.

rode brkas kruske i jabuke,to sto jedan milijarder kupi klub i financira ga /tj.odrzava na zivotu je jedno,a dal isti moze napravit profit,to jr drugo,sad je i malaga postala velesila,sa onim toranj arapom na celu, a rusija je zemlja sa 90% siromasne populacije i 10% bogatasa,koji usput tesko ce otic na stadion i gledat nogomet,mozda kad su na godisnjem u madridu.inace kina je trenutno najjaca ekonomska sila na papiru,al kinez i dalje siva tenisice za 15 $ na mjesec.stvar je u kupovnoj moci jednog prosjecnog radnika,a tu su cak i spanjolska i italija jos uvijek velesile za mocne ruse i kineze

VL
Avatar babas
babas
19:17 18.09.2011.

Nagradni fond u LP se dijeli tako da daleko najviše zarađuju klubovi iz Liga petice. UEFA njima ide i te kako na ruku,izlazak iz Lige prvaka bi skupo koštao njihove klubove.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.