Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krstanović i Kramarić ispali iz forme

Reprezentacija je odmogla Rijeci

Andrej Kramarić
Foto: Goran Kovacic/pixsell
20.09.2014.
u 10:00

Dinamo
: Nakon tri pobjede protiv Zagrepčana, bit će to pravi test, je li ono u Liegeu bio samo loš dan

Mnogo se toga promijenilo u riječkom nogometu od kada je Damir Mišković preuzeo HNK Rijeku. Sustavna Miškovićeva ulaganja u momčad i infrastrukturu brzo su promijenila riječki mentalitet, koji ionako nikada nije podnosio prosječnost.

Trebale su proći samo dvije sezone da bi jedan europski poraz postao razočaranje! Kao da Rijeka u Liegeu nije poražena u utakmici s belgijskim doprvakom, kojega je Zenit izbacio u doigravanju za Ligu prvaka. Razočaranje je razumljivo budući da Standard ne bi onako pobijedio da je Rijeka igrala standardno dobro.

Belgijci nas otrijeznili

Porazi i pobjede sastavni su dio svakoga natjecanja. Rijeka u Liegeu nije doživjela prvi poraz, ali prvi put ove sezone nije iskazala pobjednički mentalitet. Kada bi se uspoređivala pojedinačna kvaliteta igrača Standarda i Rijeke, razlike nisu tolike da bi jedna momčad stekla odlučujuću prednost.

Kada se uspoređuje utjecaj struke na rezultat, prvo poluvrijeme pokazalo je razliku između organiziranog nogometa koji promiče Matjaž Kek i nogometa koji se izraelskom treneru Guyu Luzonu događa prema nahođenju najboljih igrača Standarda. Prema kriterijima struke, Rijeka je igrala bolje, ali su Keku u Liegeu nedostajali najbolji igrači.

Ivan Krstanović i Andrej Kramarić najbolji su igrači Rijeke ove sezone! Krstanović je dobro počeo, ali se vrlo brzo "ugasio". I nema ga već neko vrijeme. Andrej Kramarić je druga priča. Najbolji igrač HNL-a i hrvatske reprezentacije u zadnje dvije utakmice (Cipar, Malta) kao da je uzeo stvaralački predah nakon kvalifikacija za EP 2016. godine.

Plavi inspiracija

Izgleda da sintagma "sindrom reprezentacije" postaje bauk na Kantridi. Prošle sezone forma Mate Maleša drastično je pala nakon što je pozvan u reprezentaciju. O Andreju Kramariću ove je sezone Matjaž Kek ponavljao:

– Ne primjećujem nikakve promjene na njemu.

Kramarić ipak ne igra kao u dvobojima za kockaste, no Dinamo će mu valjda biti prava inspiracija.

>> Matjaž Kek i dalje jako ljutit što je klub lako pustio neke igrače

Komentara 5

TA
tamburas77
14:07 20.09.2014.

Nikada treneri neće reći "pogriješio sam...",a ovdje je evidentno trener pogrešnog napadača vadio van, odnosno, ostavio u igri.

SO
sonce
10:53 20.09.2014.

Kramarić je još daleko od pravog igrača. Samo pojedinci prave zvijezdu od njega.

DU
Deleted user
17:53 20.09.2014.

kaj sad Kramarić ne treba u repku, jer je kao zbog njegove igre u repki Rijeka izgubila??? Ajoj koliko jadnih novinara u ovoj zemlji ima! skoro pa koliko isto takvih političara. Rijeka je izgubila kak je i Kek rekao, zbog neozbiljnosti igrača, a dodao bi i suca. Možda nema veze, ali ovim rumunjskim sucima Dinamo je rasturio Astru i možda tu ima veze sa pristranim suđenjem na štetu Rijeke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije