Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita u Euroligi

Repeša protiv kluba koji ga je 'potkopao' usred sezone

jasmin repeša
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
16.10.2014.
u 08:15

VELJKO MRŠIĆ
: Repešin pomoćnik imat će dodatan motiv jer u Unicaji je proveo tri sezone te ostavio dubok trag. I danas je najbolji strijelac od stranaca u tom klubu

Cedevita večeras u Draženovu domu (19 sati) kreće u svoju drugu euroligašku avanturu, njen prvi trener Jasmin Repeša i pomoćnik mu Veljko Mršić suočit će se s Unicajom, s klubom u kojem su svojedobno pečalbarili. Repeša je u Andaluziji proveo jednu trenersku, a Mršić tri igračke godine. A kada je nasuprot vas vaš bivši poslodavac, onda obično imate dodatni poriv da se dokažete.

Euroliga se vratila u ZG

S obzirom na ponašanje poslodavca, Repeša bi trebao imati i osvetničkih motiva, no on ih, barem u javnim nastupima, sasvim dobro kontrolira. Naime, baš u Unicaji mu se dogodilo da se njegov klub već negdje u veljači dogovorio za dovođenje trenera (Plaza) koji će ga naslijediti, a on je još imao važeći ugovor.

Unatoč toj nekorektnosti, Repeša o Unicaji lijepo govori. I o ljudima koji vode klub i o igračima.

– Unicaja je trenutačno među tri momčadi koje igraju najkvalitetniju košarku u Europi. Na turniru u Istanbulu izgledali su fantastično, izgubili su od CSKA u tijesnoj završnici, a i ACB ligu otvorili su vrlo uvjerljivo. Na gostovanju kod Laborala već u 15. minuti imali su "plus 20". To je momčad koja na svakoj poziciji ima dva iskusna igrača, koja lako trči i lagano igra, a imaju i niz dobrih šutera.

Ako je već tako, što onda jedna momčad poput Cedevite može učiniti takvom suparniku?

– Mi moramo igrati na gornjoj granici svojih mogućnosti i dečki će sigurno dati sve od sebe. Uostalom, Euroliga se vratila u Zagreb i ne bi bilo u redu da to prođe tek tako ni pored ljubitelja košarke ni pored mojih igrača. Ne bi bilo dobro za sport da je svi zajedno ne doživimo.

Plaza želi rušiti Real i Barcu

Euroligi, svojoj prvoj trenerskoj, raduje se i Veljko Mršić koji je ostavio dubok trag među strancima koji su igrali za Unicaju.

– Mislim da sam još uvijek najbolji strijelac među strancima. U te moje tri sezone igrali smo jednu Euroligu i dva Koraćeva kupa gdje smo obje sezone igrali finale, a jednom ga i osvojili. Mislim da je to Unicaji bio prvi trofej.

Mršić je prestao igrati za Unicaju 2002., no u Malagi je još godinama imao kuću koju je na koncu, prije nekoliko godina, ipak prodao.

– Nakon prestanka igranja dolazio sam tamo usavršavati se, pratiti rad Unicajinih trenera kao što su Scariolo i Aito.

Nadamo se da ga prijatelji iz Unicaje nisu pokušavali iskoristiti špijunski.

– Ma ne, zvali su me samo neki novinari i prijatelji. Uostalom, u klubu su iz tog vremena još samo fizioterapeut, tim-menadžer i glavni menadžer, a od igrača samo Fran Vazquez koji je bio klinac kada sam ja igrao svoju prvu sezonu.

Vazquez je danas jedna od okosnica sastava koji u Draženov dom dolazi kao veliki favorit.

– Na prošlogodišnji sastav koji je ušao u polufinale lige trener Plaza napravio je doselekciju i trebali bi biti jači no lani, konkurentniji Realu i Barceloni.

Pobijediti Unicaju silno bi želio i Cedevitin branič šuter Fran Pilepić.

– Igrao sam dvije godine za Bilbao, no još nemam pobjedu protiv Unicaje. Posebno se moramo pripaziti njihovih vanjskih šutera.

Čak i ako ne prođe u top 16, Cedevita će ostati u Europi jer će igrati Eurokup pa je čeka ukupno 16 europskih utakmica.

>>Izvan Cedevite samo je sedam Hrvata u Euroligi

>>Povratak Marka Tomasa u staru formu značio 
bi ovoj Cedeviti 
kao suho zlato

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije