Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINJE EUROKUP

Repeša: Optimist sam, idemo u Bilbao po pobjedu!

Jasmin Repeša (1)
Goran Stanzl/Pixsell
14.10.2013.
u 13:12

- Znam da će biti vrlo teško, no zaista ćemo dati sve od sebe da bude tako - rekao je trener Cedevite

Cedevita je u subotu pobijedila u Zadru, a u ponedjeljak rano ujutro preko Graza i Münchena igrači i stručni stožer lete za Bilbao, gdje će u utorak u 20:15h u prvom kolu skupine B Eurokupa gostovati kod Bilbao Basketa.

- Imali smo tri utakmice u šest dana, nedjelja, srijeda, subota, i sigurno da smo se malo potrošili. Napravili smo jutros jedan regeneracijski trening da bi povratili svježinu. Sigurno da nas sutra čeka težak put i ne možemo poslije takvog cjelodnevnog puta raditi neki intenzivni trening. No, kad prebrodimo tu utakmicu onda ćemo imati dva tjedna Zagreba i ponovno priliku da se vratimo u ritam jakog treninga, što je za ovu ekipu veoma bitno - rekao je trener Cedevite Jasmin Repeša, koji će na raspolaganju imati sve igrače.

Za razliku od domaćina, kojima će nedostajati Hrvat Zoran Vrkić i latvijski reprezentativac Dairis Bertans. Međutim, bez obzira na izostanke spomenute dvojice trener Rafael Pueyo Mena raspolaže vrlo jakim kadrom, a vrijedi istaknuti i činjenicu da je Bilbao proteklih godinama redovito europska natjecanja završavao na visokim pozicijama.

U prethodnih pet sezona, ne računajući ovu, Bilbao u Eurokupu ili Euroligi nije nastupao samo u jednoj sezoni. Jednom su (sezona 2011/2012) Španjolci u Euroligi došli do četvrtfinala, jednom su u Eurokupu ispali u polufinali (sezona 2008/2009), jednom su završili kao treći (sezona 2009/2010), a prošle su sezone izgubili u finalu Eurokupa od Lokomotiv Kubana.

Taj klub u hrvatskoj je košarci ponajprije poznat kao momčad za koju je godinama igrao hrvatski internacionalac Marko Banić, koji je u Bilbau dugo bio i kapetan, a osim (ozlijeđenog) Vrkića, trenutno od Hrvata u Bilbau igra i Fran Pilepić.

- To nam je prvo gostovanje i odmah teško protiv Bilbaa, koji je izuzetno dobar klub i momčad. Znamo da nas čeka puna dvorana i domaćinska atmosfera s izuzetno iskusnom ekipom koja ima četiri vrlo iskusna Španjolca. Tu su Raul Lopez, Roger Grimau, Alex Mumbru i German Gabriel. Axel Hervelle je tu već nekoliko godina, a imaju i neke novake koji su potpisali. U momčadi je i Pilepić, koji je tu već drugu godinu. To je jedan odlično posložen tim s visokim ambicijama, koji je i finalist prošlogodišnjeg Eurokupa. Čeka nas teška utakmica. Međutim, optimist sam i idemo s idejom da Eurokup otvorimo pobjedom. Znam da će biti vrlo teško, no zaista ćemo dati sve od sebe da bude tako - dodao je Repeša.

Trener Cedevite vrlo dobro poznaje Bilbao, s obzirom da je prošle sezone u prvenstvu Španjolske vodio Unicaju:

- Dobro znamo Bilbao i vidjeli smo kako su igrali na pripremama. Ono od čega trebamo krenuti je da je to jedan zaista domaćinski teren, da će biti nekih desetak tisuća ljudi u jednoj pravoj atmosferi i na to trebamo odgovoriti. Igramo protiv iskusne momčadi, koja je bitno starija od nas. Prema tome, taj intenzitet i energiju koju mi možemo stvoriti na terenu oni sigurno ne mogu i tu moramo tražiti prednost. Uz puno uvažavanja Grimaua, koji pomaže na playu, oni imao samo Lopeza kao playa, kojemu je ipak 34-35 godina. On je sjajan igrač. Međutim, mislim da tu moramo napraviti jedan veliki pritisak. Imamo smjernice što trebamo raditi. Nadam se da ćemo ih ispoštovati jer je to potrebno da odigramo dobru utakmicu i da eventualno dođemo u priliku da dobijemo.

Prilike u španjolskoj košarci, osim Repeše, u Cedeviti vrlo dobro poznaje i Marko Tomas, koji zna i dobar dio igrača Bilbaa:

- Ne samo da ih znam, nego sam tri godine i igrao s Mumbruom, Raulom i Hervelleom. Oni su im okosnica ekipe i najiskusniji veterani. Već niz godina igraju Eurokup i par puta su došli do same završnice. Bit će teško. Oni imaju svojih problema. Nisu ušli u sezonu kako su mislili, ali na nama je da to probamo iskoristiti. To je klub koji je u Španjolskoj poznat po tome da uvijek imaju punu dvoranu i dobru podršku i sigurno će i ovaj puta biti tako.

Repeša je već istaknuo mladost kao prednost Cedevite, koju će Zagrepčani probati iskoristiti, a na to se nadovezao i Tomas:

- To je jedan od naših aduta protiv takvih momčadi da probamo s dobrom obranom i energijom doći do puno laganih poena i da ih probamo izmoriti. Iako, bit će teško jer su to igrači koji znaju igrati košarku. Sigurno neće prihvatiti naš ritam, probat će igrati na taj način da nas uspore i u igri pet na pet mogli bi s njima imati problema.

Goran Suton ove sezone igra vrlo dobro, a uoči teškog gostovanja istaknuo je samopouzdanje koje su on i  njegovi suigrači dobili zahvaljujući vrlo dobrom startu sezone:

- To je za nas početak Eurokupa. Vrlo smo uzbuđeni i ambiciozni. Znamo da je Bilbao iskusna momčad, no idemo ondje po pobjedu. Uvijek želite otvoriti sezonu dobro, pogotovo u Eurokupu. Samopouzdanje je trenutno na našoj strani. Još uvijek ima stvari na kojima trebamo raditi, no mlada smo momčad. Moramo igrati s mnogo energije i mislim da se igrači sve više uhodavaju.

>> Cedevita slavila u Zadru za tri pobjede u nizu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije