Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LE CHAMPIONAT

Remi Lyona, Nantes bolji od Monaca

11.01.2009.
u 00:46

U 20. kolu francuskog nogometnog prvenstva Lyon je na Gerlandu remizirao s Lorientom 1-1, dok je Nantes slavio na gostovanju kod Monaca 2-1.

U dvoboju Monaca i Nantesa od hrvatskih je nogometaša nastupio tek Nikola Pokrivač, koji je zamijenjen na poluvremenu. Oba gola za Nantes postigao je malijski nogometaš Mamadou Bagayoko, dok je strijelac za Monaco bio Aurelien Capoue.

Spomenimo i da je Nantes utakmicu završio s igračem manje, jer je izravan crveni karton u 75. minuti zaradio upravo Bagayoko.

Unatoč ranom vodstvu protiv Lorienta, vodeća momčad na prvenstvenoj ljestvici Lyon nije uspio doći do tri boda. Poveo je Lyon preko Honorata Camposa Edersona u 9. minuti, a konačan rezultat postavio je Fabrice Abriel u 42. minuti.

Od ostalih utakmica spomenimo domaću pobjedu Rennesa protiv Grenoblea 1-0 i gostujuću Toulousea kod Le Havrea s istim rezultatom. Za Rennes (koji je sada samo na dva boda od Lyona) je zabio Senegalac Moussa Sow, dok je tri boda Toulouseu donio Didot. Le Havre je utakmicu završio s devet igrača jer su crvene kartone zaradili Jamel Ait Ben Idir i Florian Marange.

Kažimo i da su dvije utakmice 20. kola odgođene zbog smrznutog travnjaka. Riječ je o dvobojima Valenciennesa i Caena i Le Mansa i Lillea.

Le Championnat, 20. kolo:

Auxerre - Marseille 0-2 (Samassa 41, Valbuena 77)
Le Havre - Toulouse 0-1 (Didot 80)
Lyon - Lorient 1-1 (Ederson 9 / Abriel 44)
Monaco - Nantes 1-2 (Licata 86 / Bagayoko 5, Capoue 43)
Rennes - Grenoble 1-0 (Sow 46)
Sochaux - St. Etienne 1-0 (Perquis 65)
Valenciennes - Caen (odgođeno)
Le Mans - Lille (odgođeno)
Redoslijed: 1. Lyon 39, 2. Rennes 37, 3. Boredaux 35 (-1), 4. Marseille 35, 5. Toulouse 34...

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije