Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi posao bivšeg reprezentativca

Rekorder po broju operacija osmislio je aplikaciju pomoću koje se brzo nađe kozmetičarka

Foto: privatni album
1/3
13.11.2023.
u 12:17

Na prvom predstavljanju ovaj inovativni online alat u zagrebačkom hotelu Zonar među prvima su isprobali proslavljena odbojkašica, koju rijetko imamo prilike vidjeti, Senna Ušić Jogunica, vaterpolist Mladosti Jerko Jurlina i odbojkaš Mladosti Gabrijel Cvanciger.

Mario Vuglač bio je sjajan rukometaš, reprezentativac, no brojne operacije i česte ozlijede udaljile su ga od igranja.On je hrvatski rekorder po broju operacija. Sakupio je, vjerovali ili ne,  14 operacija. Prvu operaciju imao je u Njemačkoj, dok je igrao za Balingen.

 - Otišao sam na prvu operaciju ramena, no njemački su liječnici pogriješili pa sam išao na drugu. I tu su drugu uspjeli zeznuti pa sam otišao na treću i to k našem liječniku Nikoli Čičku u Krapinske Toplice.

Mogu reći da mi je on spasio karijeru jer sam već mislio odustati od svega. Dvije godine nisam igrao, ali sreća da sam dobivao nekakvu malu naknadu od Balingena.Ondje me više nisu mogli čekati pa su me prvo posudili u Hüttenberg, u drugu ligu, a onda i prekinuli ugovor – istaknuo je Mario.U dvije godine nije odigrao nijednu utakmicu zbog tri operacije šuterskog ramena pa je imao problema s meniskom koljena. Veliki povratak uslijedio je na SP-u za juniore koji je održan u BiH.

GALERIJA Džomba: Rukomet malo gledam, gotovo sve medalje skupljaju prašinu

1/9

Hrvatska je pod vodstvom Slavka Goluže osvojila četvrto mjesto, a Vuglač se prometnuo u dobrog desnog vanjskog igrača iako je na početku SP-a igrao na desnom krilu.Nakon SP-a odlazi u ljubljanski Slovan odakle ga put vodi u PPD Zagreb koji je u to vrijeme trenirao Boris Dvoršek.Nakon nekoliko operacija ramena uslijedilo je nekoliko operacija na koljenu (prednji križni ligamenti, menisk, hrskavica), potom je stradala šaka.

 

Zadnja veća ozljeda Vuglaču se dogodila se na gostovanju kod poljske Wisle kada je puknula tetiva pektoralnog mišića u desnom ramenu.Mario je propustio nekoliko velikih natjecanja. Najbliži je bio odlasku na Europsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine. Na jednom od posljednjih treninga osjetio je snažne bolove u već operiranom ramenu šuterske ruke i morao je otkazati.

Bio je i na pripremama za EP u Hrvatskoj 2018. godine  ali je također zbog bolova otkazao pa je Lino Červar naknadno pozvao Buntića. Završna bilanca - četiri operacije šuterskog ramena, otvoreni prijelom podlaktice, puknuće tetive i prsnog mišića, stradali križni ligamenti, dvaput meniskus, dva loma nosa, lom prsta i brdo ozljeda kao što su istegnuća mišića i okretanja zglobova koji nisu zahtijevali operacije... 

VEZANI ČLANCI:

I kada su mnogi očekivali da će ostati u rukometu, Mario se odlučio ubaciti u poslovne vode.Prvo je sa suprugom Anom Ušić, nekadašnjom odbojkašicom, pokrenuo jednu modnu marku odjeće, a potom se rodila nova ideja.Osmislio je aplikaciju kojom ćete začas pronaći majstora ili kozmetičarku.  Naime, Građani Hrvatske dobili su novog osobnog asistenta – aplikaciju JUMP!N.

Novi hrvatski startup pokrenula su dva bivša hrvatska reprezentativca, rukometaš Maro Vuglač i plivač, a danas psiholog Igor Čerenšek te njihovi partneri – financijski stručnjak Ivan Bilić i dvostruki dobitnik rektorove nagrade Leo Siniša Radošić.

 - Možemo reći da je aplikacija vrlo kratko vrijeme na tržištu, radi se o svega nekoliko tjedana. Na tih način tako smo željeli ispitati potrebu, odaziv i kritiku tržišta.

Možemo reći da s par tisuća korisnika koje smo skupili u tako kratkom periodu očito potreba postoji.Naravno nailazimo na izazove kao i svaka mlada kompanija koja pokušava lansirati nešto veliko, no ponosni smo da za svaku uslugu koju trenutno pružamo preko aplikacije imamo pružatelja - – istaknuo je jedan od osnivača Igor Čerenšek i dodao: Trenutno želimo povećati broj pružatelja, a kada to uspijemo što vjerujemo da će biti u kratkom roku, sve ostalo je prirodan rast. Već imamo spremnu drugu i treću verziju aplikacije smo čekamo da se prva verzija odradi kako treba, da imamo dovoljno pružatelja usluga te da lansiramo nove usluge i nove stvari.

VEZANI ČLANCI:

 

Možda je prerano sada o tome pričati, ali pripremamo neke velike stvari kao što je obuhvaćanje većih i manjih gradova u našoj zemlji te potom širenje na europsko tržište.Na prvom predstavljanju ovaj inovativni online alat u zagrebačkom hotelu Zonar među prvima su isprobali proslavljena odbojkašica, koju rijetko imamo prilike vidjeti, Senna Ušić Jogunica, vaterpolist Mladosti Jerko Jurlina i odbojkaš Mladosti Gabrijel Cvanciger.Prve usluge iz aplikacije odabrali su i pilates instruktorica Jelena Atabeyki, psihologinja Ana Čerenšek, influencerica Brita Bobetić, manekenka Ana Vuglač i drugi. 

- Trenutno je moguće naručivanje i pružanje više od 20 različitih usluga koje ugovarate doslovno u nekoliko klikova. To je samo početak i mi već radimo na nekim doradama, a planiramo i širenje usluga i dodatnih mogućnosti unutar aplikacije kroz narednih tri do šest mjeseci – istaknuo je autor aplikacije Mario Vuglač. 

Aplikacija spaja one ljude koji imaju problem s onima koji nude rješenja, po obostrano prihvatljivim uvjetima. U samo nekoliko klikova pronaći će sve dostupne pružatelje usluga u terminu koji vama odgovara. Pružatelji usluga imaju slobodu postavljanja cijena, a klijenti sami biraju najbolju ponudu. 


 

 

Komentara 1

NO
No1
11:47 13.11.2023.

Da... "kozmeticarku"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije