Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADAN MATIĆ Medalje će dijeliti Hrvatska, Francuska Švedska ili Poljska

Recept za Hrvate je umoriti Igora Vorija

22.01.2009.
u 09:28

Hrvatska reprezentacija izgubila je posljednje utakmice s najjačim suparnicima iz nadolazećega drugoga kruga SP-a: od Francuske u polufinalu OI u Pekingu s 23:25, te od Mađarske u kvalifikacijama za EP s 28:30 u Veszpremu.

Znači li to da Mađari imaju recept za Hrvate? Analizom suparnika u njihovu taboru bavi se pomoćni trener reprezentacije i trener Szegeda Vladan Matić, nekada srpski reprezentativac.

Želimo među osam
- Mi smo u kvalifikacijama za EP pobijedili i Grčku u gostima, te imamo maksimalan učinak. A protiv Hrvatske igrali smo pametno i strpljivo, čekajući da se Vori umori. On je bio odličan do 45. minute, a potom je izgubio snagu i to smo iskoristili. Napominjem da smo u toj utakmici pobijedili uza samo sedam obrana vratara - kazao je Matić.

Vori je naš ključni igrač.

- Da, a uočio sam da je on i protiv Kube igrao 60 minuta.

Mađarsku reprezentaciju danas u Osijeku očekuje sraz s olimpijskim pobjednicima Francuzima. Matić kaže da njegova selekcija nije u formi u kakvoj je bila prošle godine.

- Nemamo dva podjednaka igrača za istu poziciju, Gyula Gal, koji je protiv Hrvatske imao učinak 9-9, dobiva premalo lopti, neplanirano smo potrošili Nagya...

S kakvim ste ciljem došli na SP?

- Bili bismo zadovoljni kada bismo ušli među osam najboljih. To je realan domet.

Je li Hrvatska favorit SP-a?

- Medalje će dijeliti Hrvatska, Francuska, moćna Švedska ili zanimljiva Poljska. Danci me nisu impresionirali.

Ovisi li igra Hrvatske o Balićevu raspoloženju?

- Balić je genijalac, njegovi potezi čine rukomet lijepim. No, čini mi se da su ostali igrači, kada je on u igri, pasivni i čekaju da on nešto napravi. Drukčije je kad igra Duvnjak, onda su i ostali aktivniji.

Francuzi gladijatori
Matić tvrdi da je Duvnjak već sada svjetska klasa.

- Vrlo je mlad, a kompletan je igrač, neslućenih mogućnosti. Kakav li će tek biti za četiri godine. S njim, Štrlekom, Alilovićem..., ne morate strahovati za budućnost.

Kakav su dojam ostavili Francuzi?

- U obrani su gladijatori, a u napadu su izgubili kolektivnu igru i previše soliraju; Karabatić, Gigou, Abalo... Trebale bi im još dvije-tri lopte.

Imaju najboljega vratara Omeyera.

- On je odličan, ali i zbog toga što ga suparnički igrači dovoljno ne proučavaju. U 90 posto situacija brani s podignutim rukama, a ispod ostavlja prostor - zaključio je Matić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije