Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEDODIRLJIVI

Real Madrid unatoč silnoj potrošnji i dalje najbogatiji na svijetu!

Real Madrid - Eibar
Foto: Reuters/PIXSELL
07.05.2015.
u 17:35

Na drugom mjestu je Barcelona, koja je zabilježila jedan posto nižu vrijednost i vrijedi 3,16 milijardi dolara.

Real Madrid je prema Forbesovoj listi i treću godinu zaredom najvredniji nogometni klub na svijetu, a "teži" 3,26 milijardi američkih dolara. Dokaz je to dominacije na ovom polju jer vrijednost mu je pala za pet posto u odnosu na godinu prije, ali svejedno nitko od konkurencije nije stigao do vrha.

Na drugom mjestu je Barcelona, koja je zabilježila jedan posto nižu vrijednost i vrijedi 3,16 milijardi dolara. Potom je na listi Manchester United, koji je zabilježio rast od visokih deset posto i vrijedi 3,1 milijardu dolara. Ako nastavi ovim tempom, sljedeće godine bit će prvi.

A mnogo više od četvrtog mjesta zauzet će i Bayern München, koji je zabilježio rast od 27 posto i trenutačno vrijedi 2,34 milijarde dolara. Iako je njegova vrijednost osjetno slabija od prva tri kluba, još je gore kad gledamo niže na ljestvici i vidimo Manchester City (1,37 mlrd. dolara), Chelsea (1,37 mlrd. dolara), Arsenal (1,3 mlrd dolara), Liverpool (982 mil. dolara), Juventus (837 mil. dolara) i Milan (775 mil. dolara). Čudno je da nema PSG-a i dalje među deset.

Što se tiče najvrjednijih momčadi svijeta, lista za 2014. godinu još nije stigla, ali ako je suditi prema prošloj godini, onda se na prva tri mjesta ništa ne mijenja jer prvi koji se može "ugurati" među nogometne klubove jest jedan bejzbolski – New York Yankees. Vrijedili su prošle godine 2,5 milijardi dolara.

>> Tko su vladari nogometa? Ni najveći klubovi više ne biraju između morala i novca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije