Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJESTAN PRILIKE

Razočarani Huklek nakon propuštene bronce: On je ljigav i iskusniji borac od mene

Tokio: Ivan Huklek izgubio u borbi za brončanu medalju od Zurabi Datunashvilia
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
04.08.2021.
u 14:57

- Presudio je moj loš ulazak u borbu. Izgubio sam naivno bodove iz akcije koja mi je bila poznata i koju je on čekao i dočekao.

Presudio je moj loš ulazak u borbu, kazao je nakon izgubljene borbe za broncu hrvač Ivan Huklek.

Hrvatski hrvački reprezentativac, 24-godišnji Ivan Huklek nije uspio osvojiti brončanu medalju na Igrama u Tokiju u kategoriji do 87 kg, gdje ga je u borbi za odličje sa 6:1 pobijedio naturalizirani srbijanski reprezentativac Zurab Datunašvili.

- Presudio je moj loš ulazak u borbu. Izgubio sam naivno bodove iz akcije koja mi je bila poznata i koju je on čekao i dočekao. Mislio sam da imam šansu, a nakraju me iznenadio, napravio bodove u parteru i to više nisam mogao stići - kazao je član HK Sesvete.

Trostruki i aktualni europski prvak, 30-godišnji naturalizirani Gruzijac Zurab Datunašvili, koji je od 2019. počeo hrvati pod srpskom zastavom, već je nakon minutu i pol u prvoj rundi stekao prednost od 6:0. Srbijanski reprezentativac je iz kontranapada doveo Hukleka u parter i izveo tri uzastopna bacanja za dva boda.

Huklek je u drugoj rundi uspio zaraditi samo jedan bod na pasivnost Datunašvilija, a kad je dobio priliku za borbu u parteru, nije uspio podignuti i baciti suparnika.

- Bila je taktika zavući ruku i probati raditi bodove u parteru. Pokušao sam, ali jednostavno se protivnik dosta dobro zatvorio i nisam uspio. On je, da tako kažem, ljigav borac i puno iskusniji od mene, on kažnjava svaku pogrešku protivnika, a ja sam, nažalost, brzo napravio. Naravno da sam tužan, ali idemo dalje - zaključio je Huklek.

On je bio drugi hrvač koji je pod hrvatskom zastavom dobio priliku boriti se za olimpijsko odličje, ali je i on, poput Bože Starčevića u Rio de Janeiru 2016., izgubio borbu za bronačnu medalju.

>>> Bračni par Sinković o zajedničkom životu i uspjesima

Komentara 13

UP
u prolazu
17:23 04.08.2021.

Bacao ga Srbin,kao krpenu lutku

DM
drazen.muhvic
19:21 04.08.2021.

Ono kada si takav po karakteru, pa za onoga tko te pošteno pobijedi kažeš da je ljigav borac...

Avatar gradjanskirat
gradjanskirat
20:05 04.08.2021.

Rasturi ga Srbin ko beba zvecku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije