Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP taekwondo

Rastović i Adamić-Golić dospjele do trećeg kola

Svjetsko prvenstvo, taekwondo
Foto: Jozo Lovrić
1/6
27.06.2017.
u 13:52

U srijedu, petog dana SP-a, hrvatske boje branit će dvostruka europska prvakinja Iva Radoš (73 kg, Metalac)

Četvrtog dana Svjetskog prvenstva u taekwondou što se održava u Južnoj Koreji ni jedna od hrvatskih predstavnica nije se domogla borbe za medalju nakon što su Tanja Rastović (53 kg, Marjan) i Melani Adamić-Golić (preko 73 kg, Zaprešić) dospjele samo do trećeg kola.

Nakon što je bila uvjerljiva protiv Vijetnamke Pham Thi Thu Hien (12:6), 21-godišnja Rastović je ispustila lijepu priliku da se plasira među osam najboljih. U osmini finala, u borbi protiv Kolumbijke Garcia, u posljednoj je rundi vodila 11:7, a onda je primila dva udarca nogom u glavu iz klinča i izgubila sa 11:14.

Šteta za Rastović jer, u kategoriji u kojoj je do sada vladala Ana Zaninović, već na svom prvom Svjetskom prvenstvu mogla je ući u borbu za odličje. A takvo što se od nje u budućnosti i očekuje jer je bila kadetska prvakinja Europe te drugoplasirana juniorka na Svjetskom i Europskom prvenstvu.

Devetnaestogodišnja Melani je pak aktualna prvakinja Europe do 21 godinu, a i njoj je ovo bila prva seniorska svjetska smotra. Premda neoporavljena od parcijalne rupture kvadricepsa, 20-godišnja Zaprešićanka pobijedila je Talijanku Giacomini (12:4), no bez dostatne kondicije nije mogla zaprijetiti dvostrukoj europskoj i aktualnoj svjetskoj prvakinji Britanki Bianci Waldken (8:26).

U srijedu, petog dana SP-a, hrvatske boje branit će dvostruka europska prvakinja Iva Radoš (73 kg, Metalac) te naši borci u dvije najteže muške kategorije, Dinko Šegendin (87 kg, Forteca Korčula) i Vedran Golec (preko 87 kg, Jastreb).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije