Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uzvratni susret s Betisom

Rasprodani Maksimir pomaže Jakiroviću da zadrži posao. Ovako bi večeras trebao izgledati Dinamo

Susret Real Betisa i Dinama u playoffu UEFA Konferencijske lige
Marko Lukunic/PIXSELL
22.02.2024.
u 08:00

Možda su navijači shvatili da i oni trebaju pomoći takvom Dinamu da odigra pravu partiju protiv španjolskog kluba i pokuša se domoći osmine finala Konferencijske lige, 'kupiti' još dvije europske utakmice u ovom proljeću, možda dočekati europske utakmice u kratkim rukavima.

U srijedu ujutro rasprodane su sve ulaznice za današnji susret Dinama i Betisa u Maksimiru, krasna je to vijest, pogotovu za momčad Dinama. To samo znači da im navijači vjeruju bez obzira na niz lošijih partija pa i rezultatskih posrtaja kad se to najmanje očekivalo. Možda su navijači shvatili da i oni trebaju pomoći takvom Dinamu da odigra pravu partiju protiv španjolskog kluba i pokuša se domoći osmine finala Konferencijske lige, 'kupiti' još dvije europske utakmice u ovom proljeću, možda dočekati europske utakmice u kratkim rukavima.

GALERIJA Dinamo odradio zadnji trening prije Betisa

Susret Real Betisa i Dinama u playoffu UEFA Konferencijske lige
1/15

Betis važan, Rijeka važnija

Pomoć Dinamu s tribina u ovom nastavku sezone bila je poprilično velika, plave dolazi gledati sve više navijača pa je tako srušen rekord utakmica Lokomotive u Kranjčevićevoj, potom je na utakmicu s Varaždinom došlo više od sedam tisuća gledatelja. Dobro, nije to brojka kakve smo nekoć imali u Maksimiru, ali je i puno veća od onih kad je taj stadion zjapio prazan, s tek tisuću-dvije ljudi. Plavi sad imaju gromoglasnu podršku, imat će je i danas pred punim Maksimirom. Sad je još veća šteta što istočna tribina nije u funkciji i takvu ćemo gledati tko zna koliko još dugo bez obzira na to što je jučer potpisan ugovor između Crkve, Grada Zagreba i Vlade RH o zemljištu oko stadiona, što je prvi uvjet za gradnju Maksimira. No to su već više puta ispričane priče, u ovom trenutku važnije je što će nam pokazati igrači Sergeja Jakirovića protiv Betisa.

Prije prve utakmice s ovim španjolskim klubom jako se malo pričalo o tome, kao da je fokus bio više na domaćem prvenstvu u kojem plavima prijeti gubitak naslova prvaka. No, kako su plavi pobijedili u Sevilli odigravši pametnu utakmicu, tako je zanimanje za današnju utakmicu raslo, da bi na kraju Maksimir bio rasprodan. Nema sumnje da je i plavim igračima stalo odigrati još jednu dobru utakmicu i proći dalje koliko god im to otežavalo život u domaćem prvenstvu, jer morat će i dalje igrati utakmice svaka tri-četiri dana. A protiv Varaždina vidjelo se koliko su energetski pali zbog utakmice s Betisom i cijele noći putovanja.

VEZANI ČLANCI:

– Očekivali smo da će doći do tog gubitka energije, ali on se dogodio prije nego što smo mislili – rekao je nakon Varaždina Jakirović.

Plavi su pali iako je njihov trener od starta krenuo s nekoliko friških igrača, nisu se podignuli ni kad je uveo nove igrače s klupe. Za današnji susret bit će ponovno promjena, za očekivati je da će zaigrati sličan sastav onom koji je donio tu 1:0 pobjedu iz Seville, možda i potpuno isti. Jedino gdje bi Jakirović mogao dvojiti je lijevo krilo, u Sevilli je tamo bio Hoxha, ali od njega smo po dolasku u Dinamo očekivali više pa je moguće da na toj poziciji bude Špikić ili Vidović. Samo se nadamo da Kaneka neće s desne strane seliti na lijevu, kad je to Jakirović posljednji put napravio, Japanac se potpuno ugasio. Iako, ni na svojoj poziciji u zadnjih par izdanja nije bio kao u vrijeme kad je igrao odlično.

Jakirović, htio to ili ne, mora osim o Betisu razmišljati i o nedjelji kad u Maksimir dolazi sjajna Rijeka. Vjerujemo da će i zbog te utakmice pomalo razdijeliti minutažu, svjestan je da mu posao ovisi o te obje utakmice, čak bismo rekli da bi mu presudnija mogla biti Rijeka jer poraz od nje ozbiljno bi udaljio plave od želje za osvajanjem naslova prvaka, a to je ipak primarni cilj. No jasno je da će se u klupskim uredima pomno pratiti i što plavi rade protiv Betisa, dogodi li se debakl, možda Jakirović i ne dočeka dolazak svog bivšeg kluba u Maksimiru, da mu i Dinamo postane bivši.

No sad je ipak najvažnije proći Betis koji se nada da može nadoknaditi svoj domaći poraz.

Pellegrini: Bit ćemo bolji

– Nastojat ćemo Dinamu uzvratiti. Bit će teška utakmica, ali razlika je u samo jednom golu. Nadam se stoga da ćemo imati sretniji dan prilikom završavanja akcija, ali i da ćemo stvarati više prilika nego u Sevilli. Dinamo dugo drži loptu u svojim nogama, a sada će igrati sukladno rezultatu iz prve utakmice. Kao i uvijek, od prve minute ćemo nastojati preokrenuti negativan rezultat – najavio je trener Betisa Manuel Pellegrini koji ne može računati na 11 igrača, zbog ozljeda, kartona i neprijavljivanja zimskih pojačana za europsko proljeće. No, ako ćemo tako, onda i Dinamu nedostaje njih deset – Šutalo, Perić, Moharrami, Kačavenda, Stojković i Emreli su ozlijeđeni, a nisu prijavljeni Ademi, Brodić, Pierre-Gabriel i Rog koji je i ozlijeđen.

VEZANI ČLANCI:

No oba trenera imaju dovoljno kvalitetnih igrača, nadamo se da će Dinamo složiti bolju momčad i da će na kraju slaviti pred 20-ak tisuća svojih i 400 Betisovih navijača. Jer, prolaz preko Betisa donio bi poguranac i za derbi s Rijekom.

Potencijalni sastav Dinama: 

Nevistić - Ristovski,  Bernauer, Theophile,  Perković - Mišić, Bulat - Kaneko, Baturina, Špikić - Petković.

Ključne riječi

Komentara 5

EJ
ejStef
10:19 22.02.2024.

Dinamo će morati imati puno sreće da ponovi utakmicu iz Španjolce, te odigra neriješeno ili pobijedi Betis. Jako su male šanse za to... Još manje šanse su da ostane u utrci za naslov, jer bi Hajduk morao izgubiti, a Dinamo pobijediti RIjeku.

MA
majeltomoguce
09:13 22.02.2024.

Ova utakmica će pokazati samo jedno - a to da je Dinamo jednostavno imao sreće u prvoj i ništa više! Tko malo bolje poznaje nogomet vidi da je ovaj Dinamo osakačen i da jednostavno to nije klub koji je jači od NK Osijeka npr. u ovom trenutku! Dinamo je prodao 4 reprezentativca unutar 6 mjeseci, a kupio je dva mladca sa strganim ligamentima (Kačevenda i Stojković) - pa što ste vi očekivali??? U nekim bivšim vremenima ti dečki bi došli godinu prije i gledali Ivanušeca i Majera kako igraju i učili od njih i kad bi se ovi prodali bili bi spremni odmah zamjeniti ih kvalitetno. A sada Dinamo mora igrati par sezona nikakav nogomet i reskirati da ne butu čak niti drugi možda i nadati se da će ti dečki ipak nešto biti za godinu, dvije i ponovno donijeti Dinamu dominaciju! Pojednostavljeno, zašto je Dinamo propao? Nekada se kupovalo čak i skupo (Rog), da bi se moglo prodati nekoga - danas Dinamo najprije proda da bi mogao kupiti?!?!? Ali kad kupuješ mladog igrača njemu treba barem sezona ili dvije da ostvari potencijal - i danas imamo Dinamo koji je bez potencijala - osakačen klub koji sada održavaju silom na životu kupovinom stranaca u srednjim godinama od kojih su već i dvojicu ili trojicu u međuvremenu i otpustili! THE END!

Avatar CUBE
CUBE
16:05 22.02.2024.

Stadion ima podno grijanje. Kad pustiš mlaz para se u vazduh diže 🤓

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije