Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVILA UEFA

Rasprodan je stadion za žensko finale Lige prvaka. Očekuje se pravi spektakl

FC Barcelona Official
16.05.2023.
u 18:00

Finale će oboriti rekord posjećenosti za žensku nogometnu utakmicu u Nizozemskoj iz 2019. kada je nizozemska reprezentacija igrala protiv Australije pred 30.640 gledatelja na istom mjestu

Finale Lige prvaka za nogometašice između Barcelone i VfL Wolfsburga prvo je finale koje je rasprodano od sezone 2009./2010., objavila je u utorak UEFA.UEFA je priopćila da je izdano više od 34.100 ulaznica za utakmicu koja će se 3. lipnja igrati na stadionu PSV-a u Eidhovenu u Nizozemskoj.

Finale će oboriti rekord posjećenosti za žensku nogometnu utakmicu u Nizozemskoj iz 2019. kada je nizozemska reprezentacija igrala protiv Australije pred 30.640 gledatelja na istom mjestu.

"Ovo je prvi put da smo u potpunosti rasprodali finale Lige prvaka za žene. I to nekoliko tjedana unaprijed, što je samo još jedan znak da smo dosegnuli novu razinu", rekla je Nadine Kessler, izvršna direktorica za ženski nogomet UEFA-e.

Barcelona je u finalu Lige prvaka za nogometašice treći put zaredom i četvrti u pet sezona, a naslov je osvojila 2021. Wolfsburg je pobijedio 2013. i 2014.Interes navijača za ženski nogomet je u porastu pa jer tako finale ženskog FA kupa u nedjelju s tribina pratilo 77.390 gledatelja što je najveća posjećenost za utakmicu nogometašica u Engleskoj.

Prošle je godine rekordnih 91.648 navijača na Camp Nou pratilo prvu polufinalnu utakmicu za žene između Barcelone i Wolfsburga u kojoj je slavio katalonski klub. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije