Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'treba početi kažnjavati'

Rasistički ispad u Parizu! Zvijezdu Brazila gađali bananom

Instagram screenshot
28.09.2022.
u 14:29

Brazil je nakon nedavnih 3:0 protiv Gane upisao novu uvjerljivu pobjedu protiv afričkog suparnika, a uz Richarlisona dva pogotka je dao Raphinha te po jedan Neymar i Pedro.

Vremena više nema, treba reći ne rasizmu, komentirao je nove takve događaje brazilski nogometaš Richarlison nakon prijateljske utakmice u kojoj je njegov Brazil pobijedio Tunis 5:1.

Dvoboj je odigran u Parizu, a napadač Tottenhama u 19. minuti je postigao pogodak za 2:1. Dok je slavio pogodak ispred njega je bačena banana, kao što su se mogli osluhnuti i rasistički povici s tribina.

- To je pošast, a odgovorni ljudi samo pričaju, nikoga ne kažnjavaju. Tako se ne može nastaviti, jer ovo će se i dalje događati svugdje i svakome. Nema više vremena za to, trebamo jednom i zauvijek reći dosta rasizmu - poručio je brazilski nogometaš.

Brazil je nakon nedavnih 3:0 protiv Gane upisao novu uvjerljivu pobjedu protiv afričkog suparnika, a uz Richarlisona dva pogotka je dao Raphinha te po jedan Neymar i Pedro.

>> Pogledajte i video: Hrvatska svladala Austriju i izborila plasman na završnicu Lige nacija 

Komentara 3

RA
radnik
15:08 28.09.2022.

Zašto mislite da se radi o rasizmu? Možda su gledatelji mislili da su igrači umorni i gladni pa im dodali banane da se nahrane?

DI
Diosiario
15:29 28.09.2022.

Rasizam se manifestira na različite načine. Ovo o čemu se ovdje piše je najbenigniji oblik rasizma, a ja ću vam navesti primjer puno malignijeg rasizma. Naime, nedavno je objavljena vijest da su UEFA i CONMEBOL dakle europski i južnoamerički nogometni savez u pregovorima da se 10 južnoameričkih reprezentacija priključi europskoj ligi nacija kako bi Brazil, Argentina i kompanija mogli igrati jače utakmice s jakim euro-repkama uoči velikih natjecanja i time jače brusiti formu. Eto, to je rasizam. Jer, zašto UEFA to ne dogovara s afričkim nogometnim savezom? Zašto ne bi nastupilo 5 iz Južne Amerike i 5 iz Afrike pa idući ciklus drugih 5 i tako dalje? Zašto bi Brazil, Argentina, Urugvaj i Čile bili privilegirani da mogu igrati jake utakmice a Kamerun, Nigerija, Egipat ili Gana to ne bi mogli? Uostalom, zašto Mbappe ne bi igrao za Kamerun kad je čovjek Kamerunac nego mora igrati za Francusku? Imamo primjer braće Boateng, Kevin Prince je igrao za Ganu a Jerome za Njemačku. Tko je od te dvojice braće rasist? Ali te stvari koji su strukturne i načelne nisu problem? Nego je problem što je neka rasistička seljačina koja nikad ni na što neće utjecati jer je seljačina, bacila bananu s tribina? Naravno da to osuđujem, ali ovaj strukturni i načelni rasizam koji provodi UEFA gurajući afričke reprezentacije dublje u nepovoljan položaj je po meni tisuću puta veći problem!

Avatar Asterix
Asterix
14:49 28.09.2022.

Po tom principu su mogli pobacati cijeli kamion banana ispred svojih reprezentativaca kad su se vratili sa zlatnom medaljom iz Rusije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije