Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAKITIĆ Bio sam lud za Prosinečkim i Zidaneom

Rakitić: Želim na zimu u Juventus

15.11.2008.
u 16:00

Hrvatski reprezentativac i član njemačkog Schalkea Ivan Rakitić u izjavi za Tuttosport ističe da mu zanimanje Juventusa za njegove usluge daje dodatnu motivaciju u karijeri…

- Kao dječak sam bio lud za Robertom Prosinečkim, a u danima nogometnog odrastanja za Zinedineom Zidaneom. Zizou je stvarno bio fantastičan igrač. Jako cijenim kreativnost Del Piera i Kake, kada je u pitanju talijanski nogomet – kaže Rakitić.

Koja je njegova najdraža pozicija na terenu?

- U današnjem nogometu svaki igrač mora biti spreman igrati na različitim pozicijama. Moja najdraža je na desnoj strani, ali nije mi nikakav problem igrati u sredini ili na lijevoj strani. Osobno puno radim na obogaćivanju svog nogometnog repertoara. Što sam bliže napadačima, mogu dati veći doprinos.

Ponudio je i vlastito viđenje svojih nogometnih vrlina:

- Vjerujem da je moja najveća kvaliteta mogućnost čitanja igre i prije nego što primim loptu. Kada prihvatim loptu, imam prilično jasne ideje što s njom moram napraviti.

O zanimanju velikih klubova poput Juventusa ili Barcelone za Rakitića, dosta se pisalo. Na pitanje očekuje li da će ostati u Njemačkoj na duže vrijeme ili uskoro promijeniti sredinu, Ivan odgovara:

- To ne ovisi samo o meni. Kada sam bio dječak, maštao sam o Italiji, Španjolskoj ili Engleskoj kao mogućim destinacijama profesionalne karijere. Ti se snovi niti danas nisu promijenili. Saznanje da me prate veliki klubovi poput Juventusa daje mi dodatni izvor motivacije i ispunjava me ponosom – zaključio je Rakitić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije