Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optimistični Raketa

Rakitić: Bude li mirnoće u realizaciji, sigurno pobjeđujemo!

Ivan Rakitić (1)
Slavko Midžor/Pixsell
06.09.2012.
u 20:13

- Euro je prošlost! To je bilo i prošlo i sve u svezi Eura sad je posve nevažno. Okrenut sam prema budućnosti

Želimo napraviti veliku stvar i otići na SP u Brazil 2014. godine, a ovo je prvi korak prema ostvarenju tog cilja - kaže Rakitić

Promašeni 11-erac na Euru 2008. protiv Turske te neiskorištena velika prilika protiv Španjolske na ovogodišnjem Euru (kad mu je loptu nakon udarca glavom obranio Iker Casillas), još će dugo pratiti Ivana Rakitića. To je, na žalost, tako, i sve dok "Raketa" ne bude autor pobjedonosnog poteza, unatoč odličnim igrama, prva će asocijacija kad se spomene njegovo ime, biti navedeni promašaji.

Tako je i makedonski novinar najprije upitao Rakitića muči li ga još promašaj na Euru? Iako je milijun puta odgovorio na to, Rakitić je i ovaj put imao strpljenja:

- Euro je prošlost! To je bilo i prošlo i sve u svezi Eura sad je posve nevažno. Okrenut sam prema budućnosti, pred nama je velika utakmica, nove su kvalifikacije novi izazov i očekujem da ćemo startati pobjedom. U svlačionici je odlično ozračje, svi smo "napaljeni" i silno motivirani, želimo upisati ta tri startna boda.

Vi biste trebali biti jedan od naših ključnih igrača, o veznom će redu ovisiti hoće li Hrvatska dominirati i stvarati prilike?

- Slažem se, o nama u vezi mnogo će toga ovisiti, ali najvažnije je da na terenu izgledamo kao prava momčad. Respektiramo Makedoniju, no siguran sam da ćemo stvoriti više prilika nego u utakmicama s nekim drugim suparnicima u skupini. Trebat će nam, dakle, mirnoća u realizaciji i onda neće biti problema - rekao je Rakitić i naglasio:

- Želio bih da Maksimir bude dobro ispunjen. Sjajan je osjećaj igrati kad znaš da je tvoj narod uz tebe, onda je i nama lakše igrati. Ovo nam je prva važna utakmica nakon Eura, naša je želja za dokazivanjem golema i očekujem startnu pobjedu - kaže Rakitić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije