Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROLAND GARROS

Rafael Nadal pobijedio Novaka Đokovića i osvojio deveti naslov u Parizu!

Roland Garros
Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier
1/13
08.06.2014.
u 18:47

Španjolac je jednostavno bio prejak, završilo je 3:6, 7:5, 6:2, 6:4.

Španjolski tenisač Rafael Nadal osvojio je Roland Garros po deveti put u karijeri i peti zaredom nakon što je za tri sata i 32 minute slavio protiv Novaka Đokovića sa 3:6, 7:5, 6:2, 6:4.

Još mu je slađi ovaj naslov jer je njime zadržao prvo mjesto ATP ljestvice, a i stigao je kao melem na ranu jer od srbijanskog tenisača gubio je u posljednja četiri susreta, sva u finalima. No obojica bi te četiri pobjede odmah mijenjali za ovu u Parizu. Posebno se to odnosi na Đokovića, koji ni iz drugog pokušaja u finalu Roland Garrosa nije slavio, a kao neprelazna prepreka ponovno se pokazao "izvanzemaljac" Nadal.

Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Krenulo je dobro za drugog tenisača svijeta, imao je odgovor za sve što bi Nadal postavio ispred njega i uvjerljivo slavio sa 6:3 u prvom setu. Potom ponavlja sjajnu igru u drugom setu i konstantno prijeti Nadalovom servisu. Čak i kad je izgubio svoj na 2:3, uspio ga je odmah vratiti i izjednačiti na 4:4. Nažalost, Nadal kao da je ubacio u šestu brzinu i slavio 7:5.

Nakon toga sve je išlo u korist prvog tenisača svijeta u trećem setu i lako dolazi do 6:2 i na samo korak od titule. Činilo se da će i četvrti set završiti jednako, no ponovno nakon breaka i 4:2 vodstva Nadala, Nole se vraća i čini break, što ujedno vraća nadu u veliki povratak. I onda kod 5:4 za Nadala i vodstva 30:0, Đoković sve baca u vodu, Nadal dolazi do 40:30, Srbin čini dvostruku servis grešku i to je bio kraj.

Zanimljivo je istaknuti da se Novak Đoković odlučio na francuskom jeziku čestitati suparniku, ali i zahvaliti publici, obitelji, svim navijačima i ljudima koji su ga pripremali za ovo finale. Naravno, Nadal je odgovorio istom mjerom, ali na engleskom jeziku. Poželio je Đokoviću da jednom u budućnosti osvoji naslov u Parizu, jedini koji mu nedostaje za Istinski Grand Slam.

>> Nadal po rekord, Nole po broj jedan

Komentara 8

DE
Dejan1000
19:20 08.06.2014.

Bravo za Nadala. Pokazao je da je najbolji.

PR
propalismoFranjoskroz
21:44 08.06.2014.

Lance će bit mala beba kad netko iz robotovog tima za par godina propjeva.Na žalost bojim se da ga čeka sudbina Flo Jo.Teško da bilo čije tijelo može trpiti toliko napumpavanje.......

MI
miran
21:07 08.06.2014.

"Španjolac je jednostavno bio prejak, " ---------------------------------------------------------------- Kamo srece da je tako bilo .... Djokovic je (sem u prvom setu) bio preslab. Previse promasenih zicera, previse gresaka. Tako se ne dobija GS. Sam je sebe pobijedio, Nadalu je jednostavno poklonioio pobijedu jer Nadal nije igrao toliko dobro koliko je Djokovic igrao slabo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije