Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gospodar Toronta

Rafa je majstor u osvajanju Mastersa i ima ih najviše – 33

14.08.2018.
u 08:11

Da ste mi prije dva tjedna rekli da ću osvojiti Toronto, ne bih vam vjerovao. Ne osvaja se Masters 1000 tako često, posebno ne u Kanadi – kazao je novinarima Nada

Turnir iz snova za čudesnog grčkog tinejdžera Stefanosa Tsitsipasa završio je čim je napunio 20 godina. U nedjeljnom finalu Toronta protiv prvog tenisača svijeta Rafaela Nadala nije imao puno šansi, iako je u jednom razdoblju meča podsjetio na svoju nepredvidljivost i nevjerojatnu nadarenost.

Ono kad je Španjolac imao prvi set i u drugom poveo s 3:1. Činilo se da je gotovo, ali tada je Grk povezao nekoliko dobrih poena, izjednačio na 5:5 u gemovima i malo zatim došao u vodstvo sa 6:5.

1/6

Tko zna kako bi završio finale da je Tsitsipas iskoristio set-loptu koju je imao na Nadalovu servisu u 12. gemu, ali loptica se nećkala na mreži i ipak pala u polje grčkog tenisača.

Igrao u kanadskim bojama

Nakon tie-breaka Rafa je došao do pobjede sa 6:2, 7:6 (4) i nakon pet sušnih godina napokon osvojio Masters 1000 turnir na tvrdoj podlozi. Prethodni put to mu je pošlo za rukom u Cincinnatiju 2013. godine. Ali Nadal već dugo traje, u Torontu je u svom 116. finalu osvojio jubilarni 80. turnir u karijeri (samo Connors, Lendl i Federer imaju više), 33. naslov u kategoriji Masters 1000 turnira, po čemu je najbolji na svijetu.

Na drugom mjestu je Novak Đoković s 30, treći je Roger Federer s 27 trofeja. U svojoj prebogatoj karijeri Rafa ima čak 50 velikih turnira (Masters 1000 + Grand Slam natjecanja) pa je i po tome najbolji tenisač današnjice.

– Da ste mi prije dva tjedna rekli da ću osvojiti Toronto, ne bih vam vjerovao. Ne osvaja se Masters 1000 tako često, posebno ne u Kanadi – kazao je novinarima Nadal koji se može pohvaliti da je četiri puta igrao finale kanadskog Mastersa i sva četiri puta je izlazio kao pobjednik: u Torontu još i 2008., a u Montrealu 2005. i 2013. godine.

– U Kanadi se uvijek osjećam komotno. Publika poznaje tenis, a ja sam igrao u kanadskim bojama (crvenoj i bijeloj, op. a.) tijekom cijelog turnira – našalio se Rafa koji iz Toronta odlazi s novčanom nagradom nešto većom od milijun američkih dolara (točnije: 1,020.425) te potom dodao:

– Drago mi je da je ovaj trofej ponovno moj. Znači mi puno. Nije lako osvojiti Masters 1000. Dapače, ponekad je teže osvojiti takav turnir nego Grand Slam naslov jer je na Mastersima teže izbjeći najteže suparnike. No svaki dan se budim sa spoznajom da imam što nadograditi. Želim ostati u tenisu koliko god je to moguće – napomenuo je 32-godišnji tenisač s Mallorce.

Otkazao nastup u Cincinnatiju

Kanadski Rogers kup donosi najviše sreće Španjolcu od svih betonskih turnira. Nadal je Indian Wells osvajao tri puta, isto toliko US Open u New Yorku, a još dva trofeja ulovio je u Pekingu.

Trijumfom u Torontu Nadal je osigurao nastup na završnom Mastersu u Londonu te se učvrstio na prvom mjestu ATP liste, pobjegao je Rogeru Federeru čak 3740 bodova. No Švicarac će imati priliku smanjiti taj zaostatak jer je Španjolac otkazao nastup u Cincinnatiju. Kaže “zbog brige za svoje tijelo i želje da ostanem zdrav”.

Izgubit će 170 bodova, ali zato će se osvježiti i potom temeljito pripremiti za US Open, posljednji Grand Slam sezone, gdje se očekuje novo preslagivanje karata. Nadal brani naslov, a u finalu je pobijedio Kevina Andersona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije