Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'WUNDERKID' U CHELSEAJU

Prvi troznamenkasti transfer ovog prijelaznog roka na pomolu

Kai Havertz
DPA/Pixsell
19.08.2020.
u 13:08

Podsjetimo, u Chelsea su u ovom prijelaznom roku već dospjeli Timo Werner za 53 milijuna eura te Hakim Ziyech za 40 milijuna eura.

Jedan od najuzbudljivijih mladih talenata u svjetskom nogometu Kai Havertz nestrpljivo čeka odlazak u Chelsea. Iako transfer nije zaključen zato što se bluesi i Bayer Leverkusen još nisu dogovorili oko visine odštete, 21-godišnji napadački vezni pritišće svoj klub na puštanje u Premier ligu, ligu u kojoj mu je san igrati.

Bayer je tu želju Havertza uzeo u obzir tako da je Chelseaju stavio rok do 28. kolovoza za pristanak na uvjete prodavača. Naime, Leverkusen za sjajnog mladog igrača traži 100 milijuna eura, dok Chelseajeva operativka Marina Granovskaja ne želi ići preko 80 milijuna. Budući da je, prema njemačkom Bildu, Havertz najavio da neće biti zadovoljan u Leverkusenu ako se transfer ne realizira, najizglednija je opcija da će klub sa Stamford Bridgea platiti odštetu od 80 milijuna eura, a ostalih 20 isplaćivati u obliku različitih bonusa. Čak i popularni Transfermarkt ističe da postoji 93 posto šanse da će se ovaj transfer dogoditi.

Plavcima će ovo biti velik pogodak, ne samo zato što je u njihovim redovima jedan od najboljih mladih talenata svijeta (46 golova i 31 asistencija u 146 utakmica), već i zato što su ga "oteli" ispred nosa drugim zainteresiranim velikanima - Bayernu, Real Madridu i Barceloni. Za njegove usluge će, ako dogovori prođu do kraja, Chelsea plaćati 20 milijuna eura godišnje plaće.

Ukoliko dođe do realizacije, ovo će biti najizdašniji transfer ljetnog prijelaznog roka. Zasad je ta čast u rukama Arthura Mela koji je iz Barcelone otišao u Juventus za 72 milijuna eura, a druga najskuplja odšteta je ona Victora Osimhena koji je iz Lillea otišao u Napoli za 70 milijuna eura.

Podsjetimo, u Chelsea su u ovom prijelaznom roku već dospjeli Timo Werner za 53 milijuna eura te Hakim Ziyech za 40 milijuna eura. Lampard ove sezone misli ozbiljno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije