Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački miting

Prvi put Hanžek će se održati na tri lokacije! Srbi to radili zbog Španović, a sada i mi

Zagreb:  Ryan Crouser pobjednik je 7. Memorijala Ivana Ivančića u bacanju kugle
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
29.07.2022.
u 14:01

– Utrka na 110 metara s preponama tradicionalno je najvažnija utrka mitinga, a ove godine doći će nam Grant Holloway, dvostruki svjetski prvak. Trebao je stići i olimpijski pobjednik Hansle Parchment, ali je on trenutačno ozlijeđen.

Prvi put nakon dugo vremena međunarodni zagrebački atletski miting, popularni Hanžek, održat će se u tri dana, i to na tri lokacije – na Trgu bana Josipa Jelačića, gradskim Fontanama i stadionu SRC-a Mladost. Novost je i to da će se miting održati za vrijeme vikenda, od petka do nedjelje (9.-11. rujna) dok se prijašnjih godina održavao početkom tjedna.

Prije osam godina kugla se na fontanama priključila mitingu na Savi, a sada će i prvi put natjecanje u skoku s motkom i troskoku za atletičare te skoku u dalj Zagreb City Challenge biti u srcu Zagreba.

– Intencija svjetske atletike je izlazak iz okvira stadiona, a mi ćemo to ostvariti na top-lokacijama. Imat ćemo i Kid's day u Maksimiru u subotu, vezano i za Zagrebački maraton, a u nedjelju oči mitinga je finale Erste Plave lige za osmoškolce. Moram reći da je za bacanje kugle odaziv već sada velik i najaviti da je najbolji svjetski bacač Ryan Crouser dolazak najavio i videoporukom – rekao je Natko Bošnjak, projekt menadžer mitinga.

Alfons Juck, menadžer mitinga, najavio je dolazak mnogih svjetskih zvijezda.

– Utrka na 110 metara s preponama tradicionalno je najvažnija utrka mitinga, a ove godine doći će nam Grant Holloway, dvostruki svjetski prvak. Trebao je stići i olimpijski pobjednik Hansle Parchment, ali je on trenutačno ozlijeđen. Marvin Bracy, srebrni iz Eugenea, u utrci na 100 m napadat će opet rekord mitinga Usaina Bolta, koji je lani promašio za stotinku sekunde. Na 200 m trčat će svjetski doprvak Erriyon Knighton, koji će napadati i rekord mitinga te svjetski juniorski rekord. Tu je Tina Šutej, četvrta motkašica iz Eugenea. U muškom skoku u dalj će skakati i brončani s dvoranskog SP-a Marquis Dendy.

Paola Borović, prvakinja Hrvatske u skoku u dalj i troskoku, nastupit će na Trgu u petak.

– Sličan miting imala sam prije nekoliko godina u Beogradu na Terazijama, kada je to napravljeno zbog Ivane Španović. To izgleda jako efektno i to je za promociju atletike sjajna stvar – istaknula je Borović.

>> Pogledajte koliko je Sandra zaradila u dva dana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije