Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački maraton

Proslava srebrnog pira na Trgu bana Jelačića

zagrebački maraton
Foto: adidas
1/10
08.10.2016.
u 18:09

Kao i prijašnjih godina start i cilj bit će na Trgu bana Jelačića (10 sati). Uvertira za utrku koja ima svoje mjesto i u europskom kalendaru bit će dječja utrka koja se održava drugu godinu za redom te tradicionalni Štrukla party

Zagrebački maraton u nedjelju 9. listopada slavi srebrni pir – 25 godina otkako se održava.

– Jako se dobro sjećam prvog zagrebačkog maratona. Bila je ratna 1992. godina. Nekoliko entuzijasta iz atletskog kluba Veteran odlučilo je organizirati utrku. Mislim da je na prvom startu bilo 40 maratonaca među kojima samo četiri žene. Eto, 25 godina kasnije imamo prijavljenih više od 600 maratonaca i maratonki – rekao je Franjo Kordić, glavni tajnik Zagrebačkog atletskog saveza.

Kao i prijašnjih godina start i cilj bit će na Trgu bana Jelačića (10 sati). Uvertira za utrku koja ima svoje mjesto i u europskom kalendaru bit će dječja utrka koja se održava drugu godinu za redom te tradicionalni Štrukla party.

– Imamo jednu sjajnu skupinu afričkih maratonaca iz Kenije i Etiopije, a dolaze nam i najbolji mađarski maratonci i maratonke. Trčat će i lanjski pobjednik, Etiopljanin Gadisa Shumie koji će pokušati nadmašiti rekord staze – 2:13,10 – istaknuo je Kordić.

Do sada je samo jedan maratonac uspio dvaput za redom pobijediti na zagrebačkom maratonu – Đuro Kodžo – 2007. i 2008.

– Staza nije preteška, uglavnom je ravna i pokušat ću istrčati osobni rekord. Bila bi zadovoljna kada bi istrčala maraton za 2,40 sati – rekla je Matea Matošević koja je upravo na ovoj stazi istrčala normu za Olimpijske igre u Riju.

Komentara 1

Avatar gecdra
gecdra
19:36 08.10.2016.

Na Grobnik se utrkivat a ne po gradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije