Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lova do krova

Prolazak AEK-a u grčkom paklu Dinamu donosi bogatstvo. Evo koliko će zaraditi ako izbore play-off

Susret Dinama i AEK-a u 3. pretkolu UEFA Lige prvaka
Slavko Midzor/PIXSELL
16.08.2023.
u 07:00

I zato je Dinamo inzistirao da Šutalo i Ivanušec ostanu barem do razrješenja dvoboja s AEK-om. Uđe li Dinamo ove sezone barem u grupnu fazu Europske lige, tamo bi za svaki bod zaradio 210 tisuća eura, a tu je onda i potencijalna nagrada za prolazak skupine.

Dinamov krajnji cilj ove sezone je ulazak u grupnu fazu Lige prvaka, no i ulazak u skupine Europske lige bio bi vrlo dobra utješna nagrada. Naime, prolaskom AEK-a Dinamo bi zaradio minimalno 11,6 milijuna eura! Toliko bi zagrebački klub dobio od Uefinih nagrada u slučaju da prođe grčkog prvaka. U plavu blagajnu sjelo bi 5 mil. eura za plasman u play off fazu Lige prvaka, a dodatnih 3,6 mil. eura sjelo bi Dinamu za plasman u grupnu fazu Europske lige (u slučaju da Dinamo i ispadne u play offu Lige prvaka), pa još 3 mil. eura za europski koeficijent (Dinamo je danas 10. klub u EL-u po 10-godišnjem koeficijentu).

I zato je Dinamo inzistirao da Šutalo i Ivanušec ostanu barem do razrješenja dvoboja s AEK-om. Uđe li Dinamo ove sezone barem u grupnu fazu Europske lige, tamo bi za svaki bod zaradio 210 tisuća eura, a tu je onda i potencijalna nagrada za prolazak skupine.

Idealan scenarij za Dinamo bio bi pak ulazak u Ligu prvaka, za što je potrebno proći AEK, a onda u play offu i belgijski Antwerpen. Za svaki bod u grupnoj fazi Europske lige, zatim potencijalna zarada za prolaz skupine. Naravno, sam plasman u Ligu prvaka donio bi u Maksimir i puno veći novac. Bila bi to klasična – lova do krova. Dinamo bi samo ulaskom u skupine Lige prvaka zaradio 15,64 milijuna eura, a povrh toga dobio bi i 11,37 milijuna eura na ime desetogodišnjeg koeficijenta. U prijevodu, i bez osvajanja ijednog boda u Ligi prvaka, Dinamo bi zaradio 27 milijuna eura.

VEZANI ČLANCI:

Na sve to još ide novac od ulaznica, raspodjela Uefina "marketinškog poola" te po 930.000 eura za svaki osvojeni bod u skupini. Dinamo je prošle sezone od svih tih prihoda zaradio 26,4 milijuna eura (osvojio je četiri boda), odnosno manje nego što bi sljedeće sezone dobio samo za ulazak u Ligu prvaka.

Kad bi i sljedeće sezone teoretski osvojio četiri boda, cifri od 27 milijuna eura dodao bi još 3,7 milijuna eura (4 x 930.000), a na to bi dobio još nekoliko milijuna od marketinškog poola i prodaje ulaznica, što bi mu donijelo blizu 35 milijuna eura zarade. 

Ključne riječi

Komentara 20

EJ
ejStef
07:50 16.08.2023.

S jedne strane Šimić, s druge Bišćan, kakva Europska liga ili LP, Konferencijska liga je maksimum. Na tako nešto se moraju naviknuti i navijači, budući da se ovakvim načinom neće osvojiti niti prvenstvo... Bišćanov grijeh je što igrači ne mogu trčati, što nema reakcije tokom utakmice iliti što nema plana B, što nema uigranih akcija, što nema čvrstog bloka itd. Nije on trener za Dinamo, ne možeš forsirati jedan način igre i ne imati rezervu. S njime ovi igrači ne daju niti 50% što bi mogli... Nije AEK ništa posebno, no jako dobro je pokazao koliko je Bišćan loš trener (kao što su pokazali Hajduk i Gorica). Na takvog trenera dodajte Šimića i ovu upravu i dobijete nevjerojatnu degradaciju Dinama preko skoro preko noći... 2 desetljeća rada bačeno u vjetar samo tako. Nevjerojatno. U svemu tome je najveće čudo da su BBB i mediji podržavali i otvoreno navijali za ovo sada...

TO
tomislav10
07:44 16.08.2023.

A kak to Dinamo misli pobijediti Grke u Ateni s dva razlike?

BI
billynik
07:38 16.08.2023.

Sanjari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije