Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reprezentacija

Prka: Ne tražimo novog Amerikanca dok ne vidimo što je s Draperom

'04.09.2013., Slovenia, Celje - Europsko prvenstvo u kosarci Eurobasket 2013.Grupa C. Hrvatska - Spanjolska.Dontaye Draper. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
19.04.2014.
u 10:20

– Neka prođe još koji dan pa ću osobno otići u Madrid vidjeti kakvo je njegovo stanje. U kratkom je vremenu imao dvije ozljede, prije ovoga mu je bio slomljen nožni palac, a znamo da ga muče i Ahilove tetive

Direktor hrvatske košarkaške reprezentacije Nikša Prkačin sljedeći tjedan zaputit će se u Madrid. Desna ruka izbornika Jasmina Repeše želi se osobno uvjeriti u ozbiljnost ozljede Dontayea Drapera.

Prkačin posjetio Ukića

U prvoj utakmici četvrtfinalne serije Eurolige, u dvoboju Reala i Olympiacosa, nakon jednog sudara s Amerikancem Dunstonom hrvatskom je reprezentativcu puknula kost podlaktice desne ruke. S obzirom na to da Realova liječnička služba nije dala informaciju koliko će trajati oporavak, ne zna se ni hoće li se Draper moći priključiti pripremama reprezentacije. To želi znati i Prkačin:

– Neka prođe još koji dan pa ću osobno otići u Madrid vidjeti kakvo je njegovo stanje. U kratkom je vremenu imao dvije ozljede, prije ovoga mu je bio slomljen nožni palac, a znamo da ga muče i Ahilove tetive pa doista moram vidjeti kakve su prognoze za njegov oporavak.

Može li se dogoditi da Draper ne igra do kraja sezone pa da mu igranje za reprezentaciju bude sredstvo povratka u formu?

– Nema li ugovor, to bi mu moglo biti u interesu, a ako i dalje ima ugovor s Realom onda mu to ne igra ulogu – zaključuje Prka.

Direktor se i prije Draperove ozljede bavio razigravačkim pitanjem reprezentacije. U Ateni je posjetio Roka Ukića, prvog organizatora igre momčadi koja je bila četvrta u Europi.

– Bio sam prije toga i u Turskoj, kod tamošnjih reprezentativnih kandidata, i stanje je više nego dobro. Roko će doći na pripreme pa ćemo vidjeti koliko može, što je više nego korektno od njega. I s Draperom namjeravam razgovarati o njegovoj ozljedi i planovima.

Pitali smo Prkačina je li to potaknulo Repešu i njega da ubrzaju proces potrage za novim američkim razigravačem?

– Dok ne razgovaram s Draperom, nećemo po tom pitanju ništa raditi.

Repeša je na sve spreman

A što ako Ukić i Draper ne budu mogli? Bit ćemo vjerojatno jedina reprezentacija na SP-u bez tipičnog razigravača, a i na to je izbornik Repeša spreman. Kazao nam je da se napad može postavljati i bez razigravača, a o tome govori i Dario Šarić, jedan od onih koji je sposoban kreirati situacije za druge:

– Hrvatska reprezentacija ima dosta kreativnih igrača kao što su Simon, Bogdanović, Tomić. Ne moramo tražiti razigravača svjetskih razmjera, potreban nam je igrač koji je dobar u obrani, siguran na lopti i koji će pogoditi otvoreni šut. Mi bismo dodali da u tome pomoći mogu i cedevitaši Luka Babić i Ante Delaš, ali i Mario Hezonja koji na Barcinim treninzima nerijetko igra na mjestu razigravača.

>> Draperu pukla kost, propustit će Svjetsko prvenstvo?

Komentara 4

Avatar comandante
comandante
15:28 20.04.2014.

Sto je to Prka?? Bozo Prka iz PBZ-a ili to Drazen naglasava svoju bliskost sa nekin??

BE
berija
13:43 20.04.2014.

Američkim razigravačem? Jel to neka nova pasmina ili mi u Europi ne znamo sami obučiti razigravača?

Avatar comandante
comandante
15:29 20.04.2014.

Bogdanovic je sve samo ne- kreativan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije