Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza Mirka Galića
Povratak na članak

Prije će Sava poteći uzvodno nego što će Ćiro promijeniti uvjerenja o Jugoslaviji

Ako se u 30. godini obožavane države odvažio na neočekivani korak da politički stane uz hrvatske Srbe, onda je i to učinio iz uvjerenja da (hrvatska) domovina pripada svima koji u njoj žive i uzajamno se priznaju, i da su i (hrvatski) Srbi njezini ravnopravni građani; i da to treba priznati s obje strane

Komentari 51

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
07:59 28.05.2019.

Ima jedna zagorska popevka čiji stih ide: "Jer nič mu ne diši, kak mu dišiju penezi..."

VL
DU
Deleted user
08:19 28.05.2019.

Rekao je Blažević: "Napravio sam spot sa SSDS-om, jer ME MOJI NISU ZVALI". I to je cijela poanta Ćirine evolucije - od pudlice (dvorske lude) koja na sve četiri pod Tuđmanovim stolom zabavlja njegove unučiće, pa do Pupovčeve maskote - manjak medijske pažnje. Taj bi se slizao s crnim vragom, samo da ga se medijski zadovoljavajuće prati... Nažalost, Galić to nije shvatio u ovoj svojoj predugoj hrpi floskula i besmislica, politički korektnih, doduše, ali ipak samo besmislica!

VL
PR
prajdali100
07:19 28.05.2019.

Ćiro bi za novac svog ćaću prodao.Briga njega za hrvatsko- srpske odnose i slične stvari.

VL
Avatar BosnaArgentina
BosnaArgentina
08:12 28.05.2019.

Dobro je Miroslav morao odriješiti kesu, ovaj je za manje pamflete od ovoga koji je napisao uzimao petocifrene sume.

VL
MO
moškov
07:11 28.05.2019.

Crveni unuci i unuke sinovi i kceri upravljaju hrvatskom.. Evo primjer...da bi prikrio prljavu rabotu oca partizana i centralnokomitetasa josipovic je normalno da su mucki partizanski ubijeni.fratri sirokobrijeski...itd

VL
Avatar comparator
comparator
09:00 28.05.2019.

Nije stvar u Ćiri Blaževiću .Stvar je u neprestanoj mržnji koju širi srpska propaganda o genocidnosti Hrvata i neprestanom ponavljanju laži iz prošlosti. Osim toga komunizam je donio stradanja Hrvata koja još nisu ugledala svjetlo dana i priznata od svijetata na kojeg se vi Mirko Galiću pozivate .

VL
VL
????
10:47 28.05.2019.

Dobar novinar se prepoznaje po tome da u malo riječi zna napisati ono što želi poručiti. Nažalost za g. Galića to ne mogu reći. Ovo je doslovno silovanje misli gdje se autor iz odjeljka u odjeljak ponavlja umjesto da u 20 redaka poruči svoju misao. Tipično hrvatski - loše znanje se zataškava hiperprodukcijom teksta kao kompenzacija manjku sadržaja..

VL
SR
sramitese
08:52 28.05.2019.

procita sam pola clanka i onda odusta..jer ne znam sta je pjesnik clanka ..pokusava reci..u njemu

VL
MI
Mimizo
07:28 28.05.2019.

neka srbi koji žive u Hrvatskoj poštuju tu istu državu protiv koje su digli oružanu pobunu nitko ih neče ni mrziti ni proganjati osim onih koji su počinili zločine u ratu i neka ne provociraju preko njihovih novosti večinski Hrvatskii narod i državu sigurno mogu živjeti u miru jer mi smo miroljubiv i vjernički narod i znamo opraštati sve dok nisu ugroženi naši nacionalni interesi

VL
Avatar MK
MK
07:48 28.05.2019.

Pupovac ima jasnu funkciju u programu "Načertanije" - kada plan A (osvajanje, bahatost, nadmoc...) ne upale stupa na snagu plan B (kukanje, cmizdrenje, praviti se zrtvom...) - ali se Načertanije nastavljaju uvijek... Ljudi koji sa nama zive i isti kruh jedu "nasi su" - a oni koji nas A. napadaju ili oni koji B. vjecito kukaju "nisu"!

VL
DU
Deleted user
08:08 28.05.2019.

Mirko Galić dobio je svojih nekoliko kartica lamentiranja. Najradije bi pisao o projektu Jugoslavija, ali zna da ne bi bilo zgodno. Nije stvar Ćirine tolerancije, pa i u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji bilo je vrsnih igrača svih, pa i srpske nacionalnosti, pa smo ih doživljavali i doživljavamo kao vatrene,i oni su redom dali značajan doprinos igri. Međutim ovdje je osnovno kome se priklonio taj isti Ćiro:amerikanci bi rekli trouble makeru, osobi koji na svu žalost poput Ćire, vide isključivo sebe i svoju sujetu u ogledalu. Dakle priklonio se Milorad Pupovcu koji je cijelu svoju karijeru izgradio na etno srpstvu, a ne na izgradnji tolerancije. Iskreno vjerujem da svaki pristojan građanin Republike Hrvatske u sebi nema ugrađenu netoleranciju, pa tako niti prema našim sugrađanima srpske nacionalnosti koji nisu svoj obraz uprljali i okrvavili 90tih protiv tih istih građana sa kojima dijele kruh. Oko Pupovca se puno takovih šeće i šepuri. Postaviti retorički pitanje da kako je biti Srbin u Hrvatskoj sasvim je nesuvislo, a to je otvoreni poziv na tvrdnju da su isti ugroženi. Kako je biti Hrvat u Hrvatskoj? Eto i mi smo ugroženi. O kakvoj to toleranciju govore Galići, Pupovaci,...

VL
Avatar transdanubier
transdanubier
07:44 28.05.2019.

koji prljavi tekst umotan u celofan "jednakosti" starog jugonostalgičarskog prdonje galića!

VL
BA
Barbasmora
07:15 28.05.2019.

browser ballett na youtube ima dobar video, koji dokazuje kako komunjare zloupotrebljavaju rijec nacizam, kad ostanu bez argumenata!

VL
AL
Alkana
11:39 28.05.2019.

Svi hrvatski građani moraju imati ista prava, to je činjenica. A što s onima koji žele imati veća prava od ostalih???? Kako bi g. Pupovac mogao u EP tvrditi da je Srbin? i da eto, sad imamo konačno i jednog Srbina u EP. Pa tko pita za porijeklo europarlamentarce iz Francuske, Njemačke, Španjolske itd. Svi se oni deklariraju pod imenom svoje države koju zastupaju. Nećemo imati mira u ovoj državi dok neki stalno jašu na pravima koja nemaju druge nacionalne manjine, a oni smatraju da pripadaju upravo njima. Svi smo politički Hrvati i trebamo se dičiti i podupirati svoju državu Hrvatsku!

VL
NO
Norway
16:59 28.05.2019.

Galiću, čovjek koji u Hrvatskom saboru urla za govornicom da su drugi zastupnici neiživljeni pederi nije ugroženi manjinac nego agresivni verbalni sadist u službi velikosrpske ideologije.

VL
DU
Deleted user
07:53 28.05.2019.

dobro je mirko.dosta i tvoje pameti.najbolje bi bilo da se ti okaneš novinarstva iskolegom ivankovićem odeš u slavoniju obrađivat ,,praznu zemlju,,. vas dvojica znate kkao to treba a mi ostali smo ,,nesposobni,,

VL
JO
josojole
08:20 28.05.2019.

govnar največi ološ

VL
Avatar majkuvam
majkuvam
20:41 28.05.2019.

Ćiro bi napravio spot i sa majmunima,samo kad bi mu dali veliku količinu banana...

VL
BA
bazinga
11:37 28.05.2019.

svi dotepenci su takvi hrvatsku vole samo kao bankomata ,ustvari ljube srbe jer tamo su im korjeni

VL
Avatar comandante
comandante
07:42 28.05.2019.

Ćiri je u toj zemlji, kao i 90% stanovništva bilo dobro, danas uživa 10% a ostali životare

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.