Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biciklizam

Prijavite se: Druga Turopoljska Milja nudi nova uzbuđenja!

Turopoljska Milja
Foto: Facebook
1/5
13.06.2017.
u 23:50

Plaćanjem kotizacije ostvaruje se pravo na start paket prilikom prijave, okrjepu kiflicama, vodom i voćem na svim stajalištima, pravo sudjelovanja na tomboli na kraju biciklijade kao i na ukusan domaći ručak te još mnogo toga...

VG Tur Team, biciklističko avanturistička udruga, i ove godine organizira 'Turopoljsku Milju', cikloturistički maraton koji će se voziti na području Turopolja i šire, a prošle godine je privukao više od stotinu sudionika. Ovogodišnja utrka održat će se 1. srpnja

- Druga Turopoljska Milja vozi se pod motom „Upoznaj bolje Turopolje“ a za cilj ima približiti prirodna i kulturna dobra koja se skrivaju u ravnicama, brdima i šumama predivnog Turopolja. Također cilj nam je potaknuti što veći broj sudionika, različitih dobnih skupina, na aktivan život u biciklizmu, pogotovo u Zagrebačkoj županiji i u Turopolju, te privući ljude iz različitih dijelova Hrvatske u Turopolje. Ove godine nadamo se da ćemo privući duplo više sudionika nego prve godine - poručuju organizatori te dodaju: 

- Prve godine nas je najviše oduševila činjenica da je veliki broj sudionika došao iz okolnih gradova vidjeti ljepote Velike Gorice što nam je upravo i bio jedan od ciljeva, te se nadamo da će i ove godine doći biciklisti iz svih dijelova lijepe naše. Jedna od ideja cikloturističkog maratona Turopoljska Milja je da se ruta svake godine mijenja i da na taj način svake godine sudionicima prezentiramo novu rutu i nova stajališta a time i nova iznenađenja što je dobar razlog da se prošlogodišnji sudionici vrate. Dakle ove godine sve sudionike očekuje potpuno nova ruta i potpuno drugačiji zabavni program na samom cilju i stajalištima.

Raspored događanja 2. Turopoljske Milje:

• 08:00 okupljanje, prijave i podjela brojeva ispred caffe bara Bambus, Pleška 38,

• 09:30 kratko upoznavanje s rutom i manifestacijom,

• 10:00 start biciklijade,

• 10:45 dolazak na prvo stajalište (Dvorac Lukavec, Lukavec),

• 12:15 dolazak na drugo stajalište (Western ranch Cowboy, Markuševec Turopoljski),

• 14:00 dolazak na treće stajalište (DVD Šiljakovina, Šiljakovina),

• 15:30 dolazak na četvrto stajalište (O.Š. Kuče, Kuče),

• 16:30 dolazak na cilj i druženje ispred caffe bara Bambus, Pleška 38, uz prigodni zabavni program.

Dionica biciklijade:

Start: Velika Gorica (caffe bar Bambus, Pleška 38) – Gradići – Lukavec - Markuševec Turopoljski – Gudci – Kostanjevec – Šiljakovina – Mala Buna – Mraclin – Kuče – Donje Podotočje – Jagodno – Novo Čiče – Velika Gorica (caffe bar Bambus, Pleška 38)

Stajališta biciklijade: 

Dvorac Lukavec, (Lukavec)

Western ranch Cowboy, (Markuševec Turopoljski) 

Kostanjevec - kratko stajanje od max. 10 minuta 

DVD Šiljakovina (Šiljakovina) 

O.Š. Kuče (Kuče)

Dužina biciklijade: 50 km

Teren: Asfalt i makadam

Visinska razlika: 110m

Brzina kretanja kolone: prosječno 17 km/h

Karta: https://www.bikemap.net/en/route/4036291-2-turopoljska-milja/

Kotizacija: 20 kuna (plaća se na dan održavanja)

Plaćanjem kotizacije ostvaruje se pravo na start paket prilikom prijave, okrjepu kiflicama, vodom i voćem na svim stajalištima, pravo sudjelovanja na tomboli na kraju biciklijade kao i na ukusan domaći ručak te još mnogo toga...

Prijaviti se možete na: http://www.vgturteam.hr/TuropoljskaMilja/

On-line prijave moguće su do 30. lipnja, a nakon toga prijaviti se možete na dan održavanja biciklijade na startu biciklijade do 9:30 sati.

Za sve putnike (sudionike iz udaljenih gradova) osiguran je prigodan prostor za prenoćenje (noć prije biciklijade i noć nakon biciklijade), te domaći doručak za jutro nakon biciklijade.

U slučaju lošeg vremena biciklijada će se odgoditi 7 dana.

Sudjelovati mogu samo osobe starije od 16 godina dok ostali mogu sudjelovati uz prisustvo starije osobe i obaveznu kacigu. Osobe koje sudjeluju uz prisustvo starije osobe nisu dužne plaćati kotizaciju. Udruga VG Tur Team osigurala je pratnju policije, vatrogasaca, redara i medicinske pomoći tijekom cijele vožnje. Također su osigurali i pratnju servisnog vozila tako da mali kvarovi i probušena guma neće spriječiti sudionike od daljnjeg sudjelovanja na Turopoljskoj Milji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije