Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik Slaven Bilić ima ponajjači kvintet špica u Europi

Pričuve zabijaju gol po utakmici!

'15.03.2010., Makarska - Razgovor s bivsim nogometnim reprezentativcom Alenom Boksicem u Makarskoj. Razgovor je vodio Vecernjakov novinar Ozren Marsic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
06.09.2010.
u 08:00

Ako pobijedi u utorak, Hrvatska će već u rujnu najvećem konkurentu u skupini – Grčkoj – pobjeći pet bodova.

Slaven Bilić ima napadački kvintet kao rijetki izbornici u Europi. I premda statistika ovosezonskog učinka pokazuje da Jelavić i Eduardo, koji će u utorak biti na klupi, imaju gotovo pogodak po utakmici, Bilić teško može pogriješiti, bez obzira na to koga izabere. Svi su sposobni matirati Grke i već u rujnu pobjeći najvećim konkurentima skupine pet bodova!

Ako smo se godinama kleli u snagu sredine terena s Modrićem, Kranjčarom, Srnom, prije Nikom Kovačem, pa poslije s Rakitićem i Vukojevićem, oko napada ne bi trebalo biti previše dvojbi.

Dudu će brzo biti stari

– Imam slatkih briga – rekao je Bilić nakon Rige.

Nije mislio samo na napadače, ali ne bi pogriješio da je mislio na njih. Olić, Eduardo, Petrić, Jelavić, Mandžukić! Shvatio je Bilić kakav topnički kadar ima na raspolaganju i zbog toga je grozničavo tražio sustav u kojem ima mjesta za trojicu. Pobjeda nad Letonijom, uvjerljiva i sigurna, pokazala je dobitnu kombinaciju. A kad se povede priča o kvaliteti hrvatskih napadača, jedan od najpozvanijih za razgovor na tu temu je Alen Bokšić, koji je u svoje vrijeme bio jedan od najboljih svjetskih napadača.

– Za hrvatsku budućnost u špici ne trebamo se brinuti, to je sasvim jasno. I što je najvažnije svi ovi naši napadači nude raznolikost. Olić brzinu i hitrinu, Petrić nogometnu kvalitetu, Jelavić robusnost, Mandžukić eksplozivnost – rekao je Bokšić i na trenutak zastao.

– A Eduardo? On za mene spada među najbolje svjetske napadače, njegova kvaliteta i realizacija su perfektne. Druga je stvar što Edurado od loma noge još nije uspio ući u pravi ritam, pauza je stvarno bila preduga. Vjerujem da će prelaskom u Šahtar vrlo brzo doći na onu vrhunsku razinu. On je najbolji, to ne dvojim – rekao je Bokšić.

Baš će Eduardo, po svoj prilici, biti izvan prve momčadi u utakmici protiv Grčke. Jedino ako Bilić drugačije ne osjeti, kao što je osjetio i stavio Petrića u prvu momčad u Letoniji umjesto Mandžukića.

Slatke brige

– Slaven i stožer najbolje znaju unutrašnje stanje, znaju koga trebaju staviti u prvu momčad, koga ne. To je u ovom trenutku za nas sa strane manje bitno, odluka mora biti isključivo njihova – smatra Bokšić. No, nisu samo petorica trenutačnih u kadru forte reprezentacije. Kadar je širok, u ovoj akciji Bilić je zaboravio na Matu Bilića, koji je maksimalno opravdao sve pozive u reprezentaciju, Nikola Kalinić bit će unutra nastavi li igrati kao na startu sezone u Blackburnu. Morat će u dogledno vrijeme Bilić pogledati i prema Maksimiru, Ante Rukavina u sezonu je ušao vrhunski, a malo tko se sjeća da je Dinamo bio bez igrača u reprezentativnom kadru. I Klasnić igra na visokoj razini i već smo došli do devet... A mjesta za osamnaest igrača za zapisnik je samo za petoricu. Da, stvarno Bilić ima slatke brige.

– Što je najvažnije, svi naši napadači u svojim klubovima imaju glavne uloge. I to nisu neki lijevi klubovi, već vrhunski – zaključio je Bokšić.

Komentara 9

VE
Velikogoričan56
08:16 06.09.2010.

Bravo Boksic, upravo tako, pustiti strucni stozer nek slaze momcad , oni su s njima svaki trening, prate ih cijelu godinu, znaju tko kako dise. Mene jako veseli i nas U21, tamo ima materijala, mislim da ne moramo brinuti za buducnost nase repke, sve ovisi samo o nama, hocemo li im dati podrsku ili ih medijskom hajkom razjediniti

NI
nisde
08:30 06.09.2010.

dudu je čovijek koji ima karakter,ne igra samo za lovu već voli igrati nogomet.on bi po meni trebao uvijek biti u prvih jedanaest bez obzira sada na malo lošiju formu,jer njega se obrana boji i uvijek navuče dvojicu na sebe,tako da je drugi napadač malo slobodniji,a i svi se sječamo kako su igrali on i modrić u dinamu i kako su se kužili.

FE
fellix1601
08:13 06.09.2010.

Jest da Dudu nije kao prije loma noge , međutim po meni on uvijek treba igrati. On se nemora ni vidjeti na terenu a jednu jedinu šansu spremiti u mrežu. Utakmica kao što je s grčkom dobrom i kvalitetnom ekipom , može se igrati kao šahovska partija , gotovo bez šansi za gol , i kad eventualno dođe do možda jedine šanse , tu je Dudu da zatrese mrežu !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije