Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal u Grčkoj

Prekida se grčka liga, suci bojkotiraju: Dobivamo prijetnje i trpimo napade, nećemo suditi

GRE, Super League, Olympiakos Piräus vs Panathinaikos Athen
Foto: EXPA/ Focus Images/ Yannis Halas
1/2
06.12.2023.
u 13:05

Za vikend je grčki sudac Tasos Papapetrou dobio prijetnje smrću zbog odluka u jednoj utakmici, iz vrha grčkog nogometnog saveza još se nisu oglasili po pitanju bojkota

Nogometni skandal i dalje trese Grčku. Naime, zasad je prekinuto natjecanje u ligi zbog bojkota sudaca. Podsjetimo, nakon što je prošlog mjeseca napadnut Andreas Gamaris, kojeg su huligani gađali kantama goriva, za vikend je njegov kolega Tasos Papapetrou dobio prijetnje smrću zbog odluka u jednoj utakmici.

Suci su u Grčkoj česte mete napada navijača. Iz vrha grčkog nogometnog saveza još se nisu oglasili po ovom pitanju.

Grčki nogometni suci, delegati i ostali činovnici najavili su bojkot, zbog čega je prekinuto prvenstvo. Razlog je, kako kažu, činjenica da rade u opasnim uvjetima. 

- Grčki i strani suci su stalna meta i žrtveni jarci. Dobivamo prijetnje, nad nama se vrši nasilje, trpimo napade - fizičke i verbalne - ali sve to prolazi nekažnjeno. Zbog toga smo odlučili da nećemo suditi u utakmicama, počevši od sljedećeg vikenda, dok nam se ne osiguraju sigurni uvjeti - napisali su suci u otvorenom pismu javnosti.

>> Bivši NBA igrač Gordan Giriček o teškom periodu u svojoj karijeri: 'Sjeo sam na kauč i plakao'

Ključne riječi

Komentara 1

CR
Croissant
23:27 06.12.2023.

Odmah da su produzili pritvor BBB-ima da bi se sucima osiguralo sigurno okruzenje.. jer krivi su BBB!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije