Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA ČEFERINA

Predsjednik Uefe progovorio o aferi koja trese hrvatski nogomet, poslao nedvosmislenu poruku

Hvar: Predsjednik  UEFA-e Aleksander Čeferin održao je konferenciju za medije
Ivo Cagalj/PIXSELL
04.03.2024.
u 14:52

HNS je u ponedjeljak osnovao neovisnu komisiju za analizu suđenja u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Dogodilo se to nakon tjedna u kojem je najprije u javnost puštena gomila VAR snimki iz ovosezonskog HNL-a. Također, nakon svega je Bruno Marić, dotadašnji šef Komisije za suce HNS-a dao ostavku na tu dužnost.

HNS je sada oformio posebno povjerenstvo koje će analizirati sve sporne situacije koje su proizašle iz javne objave neovlašteno preuzetih snimki komunikacije u VAR sobi.

"Hrvatski nogometni savez odlučio je osnovati neovisno tijelo koje će imati za zadatak detaljno analizirati sve sporne situacije, uključujući (ne)ispravno korištenje VAR protokola, točnost odluka, primjerenost komunikacije te zaključke Komisije nogometnih sudaca u tim situacijama", objavili su iz HNS-a.

U povodu osnivanja tog tijela javio se i predsjednik Uefe, Aleksander Čeferin:

"Pratili smo situaciju s puštanjem VAR komunikacije u hrvatskim medijima te poštujem snažnu volju predsjednika Kustića da u potpunosti raščisti sve sporne trenutke koji su se putem pojavili. HNS će imati maksimalnu potporu Uefe u daljnjem razvoju suđenja u Hrvatskoj, zbog čega smo i preporučili Darka, dugogodišnjeg Uefinog kontrolora suđenja, koji izvrsno poznaje hrvatski jezik što je u ovom slučaju iznimno važno, i koji će jamčiti neutralnost i stručni autoritet u okviru novoosnovanog povjerenstva", izjavio je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

Komentara 1

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
17:42 05.03.2024.

Tko je to Darko? Lice iz regiona?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije