Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Saveza

Bono Bošnjak: Uskoro u Bundesligi!

Boks
Foto: Večernji list
19.05.2015.
u 09:15

Bošnjak je iz svog džepa za kombi Saveza platio 10.000 eura

Boksači Sesveta osvojili su naslov pobjednika Srednjoeuropske lige i potvrdili da u hrvatskom boksu pušu novi vjetrovi, da se zbiva progres. A za njega je zaslužan i utemeljitelj BK Sesvete Bono Bošnjak, ujedno i predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza, uspješni građevinar koji je u domaćem boksu preuzeo ulogu mecene.

Klub u vlastitu dvorištu

Osim što je uredio klupsku boksačku dvoranu u vlastitu dvorištu i porinuo BK Sesvete u vrh domaćeg klupskog boksa, on je taj koji i troši svoj novac na hrvatski boks, pa je tako pokrio i sve nepokrivene troškove Europskog juniorskog prvenstva održanog u Zagrebu, a i poklonio je 10.000 eura za kombi u vlasništvu Saveza. Osim toga, ne treba ni sumnjati da je iz svog džepa uložio i u organizaciju finala Srednjoeuropske lige. Za takvo što se licitiralo, a Bono je očito ponudio više od čelnika slovačkog Komarno Sharksa koji su u Sesvetama uvjerljivo poraženi (16:4).

Nakon niza godina u kojima smo imali medaljaše (Božić, Šivolija, Đipalo, Palić) koji su bili više proizvod vlastita talenta nego proizvod sustava, došlo je vrijeme u kojem se može primijetiti jačanje klupske scene, esencijalne za svaki napredak.

Prvi je s time krenuo Leonard Pijetraj, u svom Boksačkom klubu Leonardo, a tim putem ide i BK Sesvete, pri čemu ne smije zanemariti i ono što rade ljudi iz tradicionalno jake Pule, a u najnovije vrijeme i iz Boksačkog kluba Zlatna rukavica iz Zadra. Pula je iznjedrila Marka Čalića, kandidata za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiro, a njih je pak već osigurao Leonardov superteškaš Filip Hrgović, a mogao bi i njegov klupski kolega Hrvoje Sep.

Koliko vrijede naši boksači imat ćemo priliku vidjeti i na predstojećim Europskim igrama, na kojima će nastupiti i 23-godišnji kapetan Sesveta Stipan Prtenjača, momak u čijoj obitelji boksaju trojica braće. On ističe da su mu od velike koristi bile tri sezone boksanja u Bundesligi, u kojoj bi se uskoro trebao pojaviti i jedan hrvatski klub.

Kreće i Dalmacija Team

- Sljedeće sezone u Srednjoeuropskoj ligi imat ćemo dvije momčadi, prvaka Sesvete i Dalmacija Team sastavljen od splitskih i zadarskih boksača, a potom ćemo odlučiti hoćemo li od te dvije momčadi složiti jednu za Bundesligu u koju bismo mogli ući zahvaljujući mojim dobrim kontaktima u Njemačkoj - ističe Bono Bošnjak koji je neko vrijeme živio u Frankfurtu.

>>Prtenjača uprtio boksačima Sesveta put do trofeja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije