Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRATIO SE U HRVATSKU

FOTO/VIDEO Srebrni Tin Srbić "zapalio" zračnu luku na dočeku

Srebrni Tin Srbić "zapalio" zračnu luku na dočeku s Olimpijskih igara u Tokiju - 4.8.2021.
Foto: Dario Topić
1/33
05.08.2021.
u 08:19

- Bit ću iskren, usr** sam se kada sam vidio kako svi u finalu padaju. Prošlo mi je kroz glavu da idemo na slabiju vježbu. Ali sam sebi rekao da je ovo finale Olimpijskih igara i da imam jednu priliku - prisjetio se Tin finala.

Gimnastičar Tin Srbić, osvajač srebrne olimpijske medalje na preči, vratio se večeras iz Tokija u Zagreb. Tin i dio hrvatske delegacije uključujuću atletičarku Mariju Tolj i Tinova trenera Lucijana Krcea sletjeli su u zagrebačku zračnu luku u 22:20.

Međutim već oko 21 sat tišinu tipičnu za kolovoz u Zagrebu počeli su parati neki sretni ljudi. Ti sretni ljudi Tinovi su prijatelji iz škole, kolege iz sporta, ali i vesela ekipa iz Dubrave. Najponosniiji sigurno bili su Tinovi roditelji koji su bili u društvu "najvjernijeg" Tinovog pratitelja psa Zdenka.

Srbića su njegovi navijači, obitelj i prijatelji dočekali transparentom "Heroj ulice, Tin iz Dubrave". Među okupljenima su bili Tinova majka Karin Srbić te Tinove tete iz vrtića Goga i Marija. 

>> Ovdje možete gledati doček

Nakon dolaska Tin se s delegacijom uputio u VIP salon zračne luke gdje je bio priređen doček na kojem su govorili predstavnici atletskog saveza, Vlade, Sabora i predsjednika Republike, ali novinarima su se obratili i naši Olimpijci. Press konferenciju i svečani program pogledajte u videu ispod.

- Bio sam sretan još prije dvije godine kada smo se plasirali na Olimpijske igre jer mi je to bio san, a ova medalja je samo nagrada. Nadam se da će ovo pomoći djeci da krenu ovim putem. Stvari se kod nas moraju mijenjati i djeca se puno više moraju baviti sportom - rekao je Tin Srbić kojem su se pred mikrofonima pridružili otac i majka.

- Kelj može čekati, nisam toliko gladan - našalio se Tin s majkom.

Vratio se zatim na finale Olimpijskih igara.

- Bit ću iskren, usr*** sam se kada sam vidio kako svi padaju. Prošlo mi je kroz glavu da idemo na slabiju vježbu. Ali sam sebi rekao da je ovo finale Olimpijskih igara i da imam jednu priliku.

Prokomentirao je i mjere u Japanu.

- Čudno je sve i kontradiktorno. Te su stvari bile loše napravljene, svi smo cijepljeni i testirani. Ne razumijem čemu ta hajka. No, bez obzira na sve osjetio sam duh Olimpijskih igara.

Po čemu će pamtiti Igre, osim po medalji?

- Podrška hrvatskih sportaša iz svih sportova bila je velika. Pomoglo mi je što su svi bili podrška, svi razumiju kakva je moja situacija bila.

Je li vidio Đokovića ili nekog drugog slavnog sportaša?

- Vidio sam Dončića sa slovenskom reprezentacijom, bilo mi je glupo uletjeti među njih i fotografirati se... Uostalom, oni imaju 210 cm.

Nakon službenog dijela dočeka, iako umoran od dugog putovanja i još dužeg turnira, Srbić je strpljivo odgovarao na novinarske upite, a kasnije svakome tko ga je došao dočekati i prišao stisnuti ruku i čestitati, srdačno uzvratio. Umor i sve muke, ako ih je u Tokiju bilo, nestali su kada se Tin spustio ispred zračne luke gdje je 50-ak prijatelja i kolega napravilo pravi show. Najbolje trenutke pogledajte u velikoj fotogaleriji.

Srebrni Tin Srbić "zapalio" zračnu luku na dočeku s Olimpijskih igara u Tokiju - 4.8.2021.
1/22

Svjetski prvak iz Montreala 2017. i srebrni sa SP-a u Stuttgartu dvije godine kasnije, te dvostruki osvajač srebra na europskim prvenstvima (2019, 2020), u Japanu je stigao do svoje prve olimpijske medalje.

>> Pogledajte videa iz zagrebačke zračne luke

 

 

Komentara 18

DP
d0m_p3r1gnon
00:36 05.08.2021.

Prezime Srbić nema veze s etnonimom Srbin. Glagol “srbati“ znaci “srkati“ (arhaizam). Uostalom dovoljno je pogledati imenik i ukucati prezime “Srbić“ nema niti jednog Srbina. A zna se da je na Kordunu obitelj Srbić bila u NDH postrojbama.

NE
Neonacionalist
02:46 05.08.2021.

Kad je spomenuo Doncica odmah mi je prostrujilo kroz glavu koliko je samo slovenska kosarka napredovala a nasa koja je ne tako davno bila nemjerljivo jaca tako pala , gdje su oni recimo bili kad smo mi sa dream teamom igrali u finalu olimpijade u barceloni 1992. I kad smo bili odmah iza amerikanaca i najbolja europska reprezentacija te inace koju mi imamo kosarkasku tradiciju i koja sve imena smo imali a sad slovenci ispred nas.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
09:56 05.08.2021.

Svaka cast Tine!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije