Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SREBRO OKO VRATA

Tin Srbić: Fićo, oprosti, ali bolji sam od tebe

Tin Srbić
Foto: Reuters
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
03.08.2021.
u 13:54

– Iz takvih uvjeta i protiv ovakvih zemalja protiv kojih se borimo, protiv takvih sustava osvojiti olimpijsku medalju nevjerojatno je. Da, druga je u hrvatskoj povijesti, mogu samo reći: "Fićo, sorry, napokon sam bolji od tebe!"

Ovo srebro milijun puta više je negoli sam sanjao, kazao je gimnastičar Tin Srbić, osvajač srebrne olimpijske medalje na preči.

Svjetski prvak iz Montreala 2017. i srebrni sa SP-a u Stuttgartu dvije godine kasnije te dvostruki osvajač srebra na europskim prvenstvima (2019., 2020.), tako je stigao i do svoje prve olimpijske medalje.

– Vjerojatno ima riječi da se opiše ovaj uspjeh, ali ja ih trenutačno ne znam izraziti. Trebat će vremena da shvatim da se nakon 20 godina treniranja svaki, ali doslovce svaki dan, isplatilo u ovoj medalji. Od vremena kada sam bio dječak meni su Olimpijske igre bile pojam i trebat će vremena da se sve slegne – kazivao je Tin hrvatskim novinarima.

Bila je to ujedno i osma hrvatska medalja na OI u Tokiju, pri čemu treće srebro nakon tri zlata i dvije bronce. Osim toga, ovo je druga olimpijska medalja za hrvatsku gimnastiku nakon Filipa Udea 2008. iz Pekinga.

– Iz takvih uvjeta i protiv ovakvih zemalja protiv kojih se borimo, protiv takvih sustava osvojiti olimpijsku medalju nevjerojatno je. Da, druga je u hrvatskoj povijesti, mogu samo reći: "Fićo, sorry, napokon sam bolji od tebe!" – rekao je Srbić za HRT.

Srbić je u kvalifikacijama sjajnom vježbom, sa startom 6.2 i na kraju ocjenom 14.633, u finale ušao kao trećeplasirani. Međutim, za finale je pripremao svoju najjaču vježbu sa startom 6.5 najavivši kako ide na sve ili ništa. Rizik se isplatio i sjajnim nastupom stigao je do srebra.

– Ovu vježbu sam planirao baš za finale. Htio sam je isprobavati na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu, pa i još ranije, no svaki put dogodila se neka ozljeda. Nema žala za zlatom, ne treba biti pohlepan, ovo je milijun puta više negoli sam sanjao da ću ostvariti na Olimpijskim igrama.

Bolji od njega bio je samo Japanac  Daiki Hashimoto koji je bio najbolji i u kvalifikacijama. U finalu je osvojio zlato s ocjenom 15.066, dok je broncu osvojio Rus Nikita Nagornji s 14.533.

>> Pogledajte doček Matee Jelić u Kninu:

Komentara 7

VO
volimnju
20:10 03.08.2021.

svaka ti čast. bravo

Avatar gradjanskirat
gradjanskirat
16:02 03.08.2021.

Ovo prezime zlata vrijedi...

DU
Deleted user
15:09 03.08.2021.

Fićo sorry, ........ . Nije bilo potrebno niti lijepo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije