Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠENE KVALIFIKACIJE

Poznati svi sudionici Eura, pogledajte kako će izgledati skupine

Portugal - Hrvatska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
12.11.2020.
u 23:45

Sada su poznate i sve skupine Europskog prvenstva koje se trebalo održati ovoga ljeta, ali je zbog pandemije prebačeno na 2021. godinu.

Plasman na Euro u večerašnjim dodatnim kvalifikacijama izborili su Sjeverna Makedonija, Mađarska te Slovačka. O utakmici Srbije i Škotske možete detaljnije pročitati ovdje.

Mađarska je drugi EP u nizu izborila nakon velike drame, okrenuvši rezultat protiv Islanda u posljednjih pet minuta utakmice. Gosti su poveli u 11. minuti golom Gylfija Sigurdssona nakon velike pogreške domaće 'jedinice' Petera Gulacsija kojem je prošla kroz ruke nakon što je veznjak Evertona pucao iz slobodnog udarca,

Island je sve do same završnice držao vodstvao, a onda sve prosuo. U 88. minuti je izjednačio naturalizirani Francuz Loic Nego, da bi u drugoj minuti nadoknade veznjak Salzburga Dominik Szoboszlai sjajno pogodio za 2-1.

Mađarska će na EP-u igrati u "skupini smrti" zajedno s Njemačkom, Francuskom i Portugalom.

Slovačka je u Belfastu nakon produžetaka pobijedila Sjevernu Irsku sa 2-1 izborivši EP na kojem će igrati u skupini E sa Španjolskom, Poljskom i Švedskom.

Slovačka je povela u 17. minuti pogotkom Juraja Kucke koji je iskoristio pogrešku domaćeg veznjaka Georgea Savillea nakon što je ovaj glavom vraćao loptu svojem suigraču, no to je učinio vrlo loše. Kucka je "ukrao" loptu i jurnuo prema suparničkim vratima i zabio za 1-0.

Sjeverna Irska je uspjela izjednačiti u 88. minuti autogolom Milana Škriniara koji je ubačaj McNaira pospremio u vlastitu mrežu. U posljednjim trenucima susreta domaćin je mogao okrenti rezultat, no Lafferty je pogodio okvir gola.

Gosti su do nove prednosti došli u 110. minuti golom Michala Duriša koji je s ruba šestnaesterca pogodio donji desni kut vratara Baileyja Peacocka-Farrella.

Sjeverna Makedonija je u finalu play-offa skupine D u Tbilisiju pobijedila Gruziju sa 1-0 po prvi put u povijesti izborivši plasman na EURO.

Junak utakmice bio je 37-godišnji Goran Pandev koji je u 56. minuti postigao jedini pogodak na utakmici, svoj 36. gol u 114. nastupu u dresu nacionalne vrste.

Bila je to sjajna akcija u četiri poteza u kojoj su sudjelovali "Talijani", veznjak Napolija Elif Elmas, napadač Udinesea Ilija Nestorovski i napadač Genoe Pandev.

Za Makedoniju je do 67. minute igrao kapetan zagrebačkog Dinama Arijan Ademi.

Do play-offa za odlazak na EP Makedonci su stigli s obzirom na to su prošle godine u grupi D Lige nacija bili bolji od Armenije, Gibraltara i Lihtenštajna, a potom su u polufinalu play-offa pobijedili Kosovo.

Sjeverna Makedonija će na EP-u igrati u skupini C u kojoj su i Nizozemska, Ukrajina i Austrija.

Sada su poznate i sve skupine Europskog prvenstva koje se trebalo održati ovoga ljeta, ali je zbog pandemije prebačeno na 2021. godinu.

EURO bi se trebao održati u 12 država i 12 gradova (London/Engleska, Munchen/Njemačka, Rim/Italija, St Peterburg/Rusija, Amesterdam/Nizozemska, Kopenhagen/Danska, Dublin/Irska, Glasgow/Škotska, Bilbao/Španjolska, Baku/Azerbajdžan, Budimpešta/Mađarska, Bukurešt/Rumunjska), a ako neće biti novig odgoda i promjena, EP će početi 11. lipnja utakmicom Italije i Turske u Rimu. 

Skupina A (Rim i Baku): Italija, Švicarska, Turska, Wales 

Skupina B (Kopenhagen i Sankt Peterburg): Belgija, Rusija, Danska, Finska 

Skupina C (Amsterdam i Bukurešt): Ukrajina, Nizozemska, Austrija, Sjeverna Makedonija

Skupina D (London i Glasgow): Engleska, HRVATSKA, Češka, Škotska

Skupina E (Bilbao i Dublin): Španjolska, Poljska, Švedska, Slovačka

Skupina F (München i Budimpešta): Njemačka, Francuska, Portugal, Mađarska

Ključne riječi

Komentara 1

DM
drazen.muhvic
07:10 13.11.2020.

Lijepa Sjevernomakedonska priča! Znači bili bolji od Armenije, Gibraltara, Lihtenštajna, Kosova i Gruzije. Pa završili na europskom?! Imali su sreće što im se San Marino nije našao na putu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije