Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvo žensko ime

Povijesni doseg Marije Riesch - prestigla je Janicu!

Maria Riesch
AFP
01.03.2010.
u 15:42

Njemica Maria Riesch s dvije je zlatne medalje na netom završenim Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru bila prvo žensko ime u alpskom skijanju.

No, pomalo je u sjeni ostao podatak da je 25-godišnjakinja iz Garmisch-Partenkirchena u Whistleru ostvarila doseg koji nije uspio nijednoj skijašici u povijesti.

Riesch je, naime, u svih pet disciplina ostvarila plasman među deset najboljih što žensko skijanje u olimpijskoj povijesti još nije zabilježilo. Pobijedila je u superkombinaciji i slalomu, u spustu i super G-u je bila osma, a u veleslalomu deseta.

Njemica je, podsjetimo, u ukupnom poretku Svjetskog kupa trenutno na drugom mjestu, za Amerikankom Lindsey Vonn zaostaje 137 bodova.

Janica je u Salt Lakeu odustala od spusta, inače bi Riesch tek ponovila njezin uspjeh. Kao i u Vancouveru, Gips je vagao treba li nastupiti ili ne u prvoj disciplini te su čuvali snagu za kombinaciju. S pravom!

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Noob-Saibot
Noob-Saibot
22:36 01.03.2010.

Pa koga to briga što je stigla se plasirati među prvih 10. u 5 disciplina. Ono što se na kraju broji su zlato, srebro i bronca. PS. Riesch ima nos veli kao krompir. Najljepša skijašica ipak ostaje Lindsey Vonn!

KA
kajinx
17:49 01.03.2010.

Herbar, kakve gluposti pišeš ! Kako su dvije zlatne dostigle 3 zlatne i srebrenu?

XY
xyxyxy
18:46 01.03.2010.

kajinx, ajde ponovno pročitaj tekst i vidi poantu. Nitko ne spominje da je prestigla Janicu što se tiče medalja, već time što je u svih pet disciplina ZOI bila među deset. Postoje brojni segmenti koji se prate, brojne ljestvice i tablice, pa eto u ovom je bolja od Janice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije