Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1:1 u prvoj utakmici

Potencijalni protivnici Dinama: Arsenalov trener impresioniran onime što je Slavia napravila

Arsenal v Slavia Praha - UEFA Europa League - Quarter Final - First Leg - Emirates Stadium
John Walton/PA Images/PIXSELL
15.04.2021.
u 16:00

– Imamo obećavajući rezultat i priliku završiti posao kod kuće. Naša obrana mora biti besprijekorna – rekao je trener češke momčadi Jindřich Trpišovský.

Hrvatskoj je javnosti uz utakmicu Villarreal Dinamo u Europskoj ligi vjerojatno najzanimljivija utakmica između praške Slavije i Arsenala jer se pobjednik tog susreta u polufinalu sastaje s pobjednikom ogleda između plavih i Španjolaca.

A Slavia i Arsenal su u prvoj četvrtfinalnoj utakmici igrali 1:1, tako da su sve karte u tom susretu još uvijek otvorene.

– Imamo obećavajući rezultat i priliku završiti posao kod kuće. Naša obrana mora biti besprijekorna – rekao je trener češke momčadi Jindřich Trpišovský. Strateg topnika Mikel Arteta zna da je puno toga na kocki:

– Bit ćemo usredotočeni samo na to kako da pobijedimo, moramo zabiti gol u Pragu. Zaista smo impresionirani Slavijinom formom, stavom i željom koju njezini igrači pokazuju u svakoj utakmici. U prvoj utakmici pokazali su da se nikad ne predaju.

Najlakši posao u uzvratu možda ima Manchester United koji je Granadu u prvoj utakmici pobijedio s 2:0.

– Jako se ponosim svojom momčadi, ali me iznervirao rezultat – kaže trener Granade Diego Martínez. Glavni čovjek crvenih vragova Ole Gunnar Solskjaer zna da se takva prednost lako može istopiti:

– Imamo trojicu suspendiranih igrača igrali su neodlučeno (1:1) u prvoj utakmici za ovu utakmicu, ali 2:0 je vrlo dobar rezultat.

Roma je u prvoj utakmici pobijedila Ajax s 2:1 u gostima.

– Borba nikako nije gotova, ali 2:1 u Amsterdamu je velika pobjeda. Momčad je znala da će biti teško i dala je sve od sebe. Znali smo da to možemo učiniti – kaže trener Rome Paulo Fonseca. Njegov kolega na suprotnoj strani Erik ten Hag svjestan je da će imati težak posao u uzvratu.

– Budemo li igrali kao i u prvoj utakmici, imat ćemo priliku doći do izjednačenja, ali svejedno zaostajemo pa neće biti lako to preokrenuti. Sve četvrtfinalne utakmice igraju se od 21 sat.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije