Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što se događa?

Teška mehanizacija osvanula ispred Modrićeve vile, građani se bune, u šoku su

Foto: Morski.hr
1/4
14.04.2021.
u 21:37

Komunalno i Lučka kapetanija samo su prebacivali lopticu s jednih na druge.

Dok se on sprema za novu utakmicu polufinala Lige prvaka, ispred vile Luke Modrića u Kožinu, mjestu pod ingerencijom Grada Zadra, pojavili su se radnici s spremni betonirati zajedničku plažu. Prema fotografijama koje je dobio Morski.hr i prema izjavama građana, ne postoji ploča koju zakon potražuje, a na kojoj bi trebali biti svi podaci o radovima. 

– Pitao sam jel’ imaju dozvolu, grubo su odgovorili “ne”, i jako su ubrzani. I imate na kraju Kožina, gradi se pet zgrada bez table, ubrzana gradnja i rade u tri smjene. Ovo je kuća Luke Modrića i još jedna do nje, a plaža je zajednička – rekao je građanin koji je želio ostati anoniman Morskom.hr.

Morski.hr pokušao je dobiti firmu koja je dovezla beton za radove na pomorskom dobru, ali su se oni ogradili po onoj dobroj staroj ''don't kill the messenger'', odnosno rekli su kako oni samo istovaraju beton, ali nisu investitori niti znaju tko je to. 

Boris Medić, voditelj Odjela za inspekcijske poslove pri Lučkoj kapetaniji, uputio je novinare na Komunalno redarstvo Grada Zadra. Zvali su ih, ali kad se nisu javili, novinari su ponovno nazvali i kao građani pokušali prijaviti nedopuštene radnje na pomorskom dobru.

Komunalno i Lučka kapetanija samo su prebacivali lopticu s jednih na druge. 

– Je li ugrožena sigurnost plovidbe, pošaljite nam e-mail, ne možemo mi to vratiti na prvobitno stanje – i slično, bili su odgovori Medića na pitanja novinara. Jedina pozitivna točka bila je: – Svakako, izaći ćemo i mi na teren, i to kao prioritetni zadatak.

No, to nije rekao Medić, već Ivona Župan iz Državnog inspektorata, koja je također potvrdila da bi se ovim problemom trebala pozabaviti Lučka kapetanija.

Što će biti s plažom ispred Modrićeve vile, ostaje vidjeti. 

>> Modrić je rekorder po broju nastupa za Hrvatsku

Ključne riječi

Komentara 94

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
22:33 14.04.2021.

To nije ispred Lukine kuće . Njegova je ova prva .

IL
ilustrator
22:23 14.04.2021.

bakarićeva vila na hvaru i tisuće drugih koje koriste naši neimari čije godišnje održavanje stoji milijune i milijune naših novaca nije problem. problem je modrić i ostali klasni neprijatelji koji su uložili svoj novac, koji svojim novcem plaćaju komunalije poreze i prireze. da zato je vrlo bitno tko kontrolira sredstva javnog saopŠtavanja.

KA
kažimir
01:06 15.04.2021.

Najprije sve ovo nema veze sa Lukom Modricem, koji je kupio kucu sa svim dozvolama, znaci nista nije gradio, nista nije uzrupirao. Plaza nije ispred njegove kuce, vjerovatno ni ne zna sto se tamo događa. Taj sporni komad plaze jee najljepse sređeni mul u tom mjestu kojeg koriste mjestani , Zadrani, turisti , znaci nije privatna plaza. Građanin koji stalno nesto prijavljuje je bolesna osoba i trebalo bi se s njim pozabaviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije