Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI KUP Dinamo - Zagora 5:1

Poštar Šupe zaradio dva janjeta, Butina u bolnici!

10.12.2008.
u 16:12

Sve je zapravo bilo riješeno prije mjesec dana u Unešiću, kad je Dinamo u prvom četvrtfinalnom dvoboju Hrvatskog kupa svladao domaćeg trećeligaša Zagoru s 2:1. U Maksimiru su plavi profesionalno odradili uzvrat i pobjedom 5:1 (3:0) ušli u polufinale, u kojem ih čekaju Cibalia, Zagreb ili Hajduk. U četvrtak svi uzrasti Dinamovih nogometaša igraju na tradicionalnom turniru u Karlovcu i nakon toga odlaze na gotovo jednomjesečni odmor, proziv će biti u Maksimiru 5. siječnja.

Draža je bio najveći
Iako su navijači iz Unešića stvorili sjajno ozračje na praznom stadionu, tužna je bila maksimirska srijeda. Prije početka utakmice održana je minuta šutnje u počast prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, te Dražanu Jerkoviću, koji nas je napustio u utorak kasno navečer, nakon duge i teške bolesti. Jerković je, po mišljenju mnogih, bio najveći igrač u Dinamovoj povijesti, kralj šesnaesterca, strijelac svjetskoga glasa i baš od njegovih dana ta je plava devetka nešto posebno i nije je mogao odjenuti bilo tko. Velik čovjek i velik nogometaš, koji je i u onim olovnim vremenima znao reći tko je i odakle je, zabio je za Dinamo čak 300 golova u 315 utakmica, koliko ih je odigrao s plavom devetkom na leđima.

- Strahovito me pogodila vijest o smrti Dražana Jerkovića, to je veliki gubitak za sve nas. Dražan je bio uzor mnogima i apsolutno je bio najveći Dinamov nogometaš u povijesti, prava legenda, Dražan je bio ikona u koju smo se svi kleli - rekao nam je Dinamov predsjednik Mirko Barišić.

Izvršni dopredsjednik maksimirskog kluba Zdravko Mamić vrlo je emotivno doživio Dražin odlazak:

Nova ozljeda glave
- Trebao sam u srijedu u 9 ujutro još jednom posjetiti gospodina Jerkovića... Malo kad sam bio tako konsterniran viješću o nečijoj smrti kao kad sam doznao da ga više nema. Zamislite, kad sam prije nekoliko dana bio kod njega, bio je dobro raspoložen i rekao sam mu da se ne sjećam kad je tako dobro izgledao u zadnjih 20-ak godina! Na to mi je, smijući se, odgovorio da je tako obično kod ljudi nekoliko dana prije smrti! Kao da je predosjećao... Otišao je velikan, Dražan Jerković bio je najveća legenda našega kluba - rekao je Mamić.

Treneri Vlak i Vukas jedan su drugomu zahvaljivali na gostoprimstvu, poštar Šupe ponovo je zabio Dinamu (za taj gol u gostima zaradit će dva janjeta!), a opet je stradao vratar Tomislav Butina!

U 68. minuti koljenom ga je, nenamjerno, u glavu udario Čveljo, na vratima je Butina izdržao još 12 minuta i onda ispucao jednu loptu u aut i srušio se! To mu je treći put ove sezone da je ozlijedio glavu, do kraja je na vratima bio Lovren, jer je Vlak već napravio tri izmjene.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije