Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Nevistić

Postao je heroj Maksimira obranivši nemoguće. Sada će Dinamova vrata čuvati u derbiju odluke

Dinamo se plasirao u osminu finala Konferencijske lige
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
25.02.2024.
u 08:00

Do uzvratne utakmice s Betisom, Ivan Nevistić u pet posljednjih susreta nije primio niti jedan pogodak. Ovaj 195 centimetara visoki Đakovčanin već danas bi trebao biti važna karika u derbiju protiv Rijeke, svog bivšeg kluba

Kada je napadač Betisa Bakambu u 38. minuti donio prednost španjolskom klubu, zacijelo nije znao da je prekinuo jednu lijepu seriju. Naime, do tog pogotka vratar plavih Ivan Nevistić u pet posljednjih utakmica u kojima je branio nije primio pogodak. Ostao je nesavladan u kupu protiv Oriolika, te u prvenstvu protiv Slavena Belupa i Rudeša, te im dodao dvije svoje sjajne utakmice, protiv Betisa i Sevilli i onda pogotovu Varaždina u prvenstvu. No, s obzirom da je Dinamo prošao preko Betisa, sigurno neće žaliti zbog tog jednog primljenog pogotka.

U Sevilli je sve odradio kako treba, skinuo nekoliko teških lopti, a protiv Varaždina je briljirao i dobio je ovacije s maksimirskih tribina.

GALERIJA Trenuci za pamćenje: Pogledajte slavlje dinamovaca nakon veličanstvene pobjede

Dinamo se plasirao u osminu finala Konferencijske lige
1/24

Naime, u tom je susretu Dinamo imao 1:0 vodstvo, a onda popustio i doveo se u situaciju da spašava tu pobjedu, a na kraju ju je spasio upravo Nevistić, 'skinuo' je pred sam kraj jedanaesterac, a u sudačkoj nadoknadi obranio gotovo nemoguće i spasio Dinamo.

Podsjetimo, Nevistić je naslijedio sjajnog Dominika Livakovića nakon što je otišao u Fenerbahce, plavi treneri njemu su dali prednost u odnosu na iskusnog, dugogodišnjeg stanovnika Maksimira Danijela Zagorca. No, kako rezultati plavih nisu bili na razini očekivanja, Nevistić i Zagorac počeli su se povremeno izmjenjivati. Sad je prije prve utakmice s Betisom u Sevilli trener Sergej Jakirović ponovno na vrata postavio Nevistića i apsolutno pogodio.

Vjerujemo da je Nevistić sad dobio potrebnu sigurnost, da mu je naraslo samopouzdanje i da će i dalje biti tako sjajan kao protiv Betisa i Varaždina.

VEZANI ČLANCI:

Nevistića je Dinamo kupio od Rijeke za tri milijuna eura još u ljetu 2021. godine jer se u Maksimiru očekivao transfer Livakovića, pa su htjeli biti sigurni da imaju pravog nasljednika. Prvih godinu dana Nevistić je kao igrač Dinama ostao na posudbi u Rijeci.

Posudbe mu nisu stane, ovaj danas 25-godišnji vratar rođen u Đakovu već je kao igrač Rijeke bio na posudbama, dvaput u Varaždinu i jednom u Muri, a kad mu je istekla posudba u Rijeci, plavi su ga posudili Lokomotivi jer Livaković je i dalje bio stanovnik zagrebačkog kluba. Ta posljednja posudba baš nije bila posebno uspješna, nije branio tako dobro kao u Rijeci i Varaždinu. Od ljeta 2022. je ostao u Maksimiru iako je Livaković bio još uvijek tu, bio je Livi tu i ovog ljeta pa je Nevistić, zajedno sa Zagorcem grijao klupu.

VEZANI ČLANCI:

Sigurno to nije bilo nešto što si je želio u karijeri, sigurno je očekivao da će imati više prilika za dokazivanje, ali teško je to bilo pored sjajnog Livakovića. Vjerujemo da mu nije bilo lako ni kad je ove sezone izgubio mjesto prvog golmana, kad je Jakirović na vrata vratio Zagorca. Nije dobro često mijenjati golmane, tako gube sigurnost, gube kontinuitet koji je kod vratara daleko značajniji nego kod igrača u polju.

No, vjerujemo da će ovaj 195 centimetara visoki Đakovčanin uhvatiti kontinuitet utakmica što bi značilo da i dalje brani dobro, a već danas bi trebao biti važna karika u derbiju protiv Rijeke, svog bivšeg kluba.

VIDEO Bivši nogometaš Bayerna i Dinama o senzacionalnom podvigu Dinama i najavljuje utakmicu svih utakmica

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Prinz_Eugen
Prinz_Eugen
08:37 25.02.2024.

Derbi odluke 12 kola prije kraja??? Neki su naslov slavili nakon prvog kola. Danas kmeče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije