Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUJE AJDUKOVIĆ

Posljednji hrvatski predstavnik ispao u prvom kolu Umaga

ATP Challenger Zagreb Open, kvalifikacije, Duje Ajduković - Sebastian Baez
Marin Tironi/PIXSELL
26.07.2022.
u 21:14

"Da sam servirao dobro, da sam servirao kako inače serviram, mislim ne serviram spektakularno, ali bolje od ovog danas, onda bih mogao znati koliko je on zapravo bolji nego što je bio."

I posljednji hrvatski predstavnik, 21-godišnji Duje Ajduković, oprostio se u prvom kolu 32. izdanja Plava Laguna Croatia Opena, a sa 6-2, 7-6 (2) svladao ga je 38. tenisač svijeta, Slovak Molčan, koji je iskoristio Ajdukovićev loš dan na servisu.

"Loše sam servirao od početka, jako nizak postotak prvog. Ne znam koliko sam puta izgubio servis, pet, šest puta. To je jako, jako loše. To je problem broj jedan. Iz igre - moglo je biti gore, moglo je biti i lošije", rezignirano je izjavio Ajduković na konferenciji za medije na koju je došao vidno neraspoložen.

Molčan ga je u protekle dvije godine pobjeđivao dvaput na turnirima niže razine, a u ovoj je sezoni napravio i zanačajna poboljšanja u svojoj igri.

"Je, veća mu je razina tenisa", priznao je Ajduković kojem u je to sigurno otežalo posao.

No, u analizi svog poraza ponovno se vratio na svoj servis.

"Da sam servirao dobro, da sam servirao kako inače serviram, mislim ne serviram spektakularno, ali bolje od ovog danas, onda bih mogao znati koliko je on zapravo bolji nego što je bio."

Na kraju je priznao da ga je dotukao poen koji je Molčan osvojio u tie-breaku za vodstvo 4-2.

"Da, nisam mislio da će to stići."

Hrvatski tenis će na umaškom turniru predstavljati još dva para. Mili Poljičak i Nino Serdarušić će igrati protiv Talijana Lorenza Musettija i Španjolca Bernabe Zapate Mirallesa, a Franka Škugora i Antonija Šančića čeka dvoboj sa Slovacima Alexom Molčanom i Igorom Zelenayem. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije