Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boksači bez vize

Borac koji je bio posljednja hrvatska nada na turniru izgubio od srpskog mu prijatelja

Zagreb: Luka Pratljačić nokautirao Marka Miluna u finalu Grand Prixa
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/2
09.03.2024.
u 23:59

U četvrtfinalu olimpijskog kvalifikacijskog turnira u talijanskom Busto Arsiziju, superteškaš Luka Pratljačić izgubio je od svog sparing-partnera i velikog prijatelja, prvaka Srbije Dušana Veletića

Iz talijanskog Busto Arsizija u Hrvatsku će se vratiti dosta razočaranih boksača. Točnije, četvorica boksača i dvije boksačice koji nisu uspjeli izboriti olimpijske vize. A za nju je na ovom turniru posljednji neke izglede imao superteškaš Luka Pratljačić no ni on ih nije iskoristio.

Knežević zagonetno posustao

A od onih koji nisu uspjeli najviše je obećavao Petar Krešimir Knežević koji je u turnir ušao s nokauterski razorivši obranu Mugandea iz Kenije. Nažalost, štićenik bivšeg profesionalca Marija Preskara nije bio na očekivanoj razini u svojoj drugoj borbi koja je imala vrlo neobičan tijek. Naime, nakon što je Kirgistanca Abdyzhapara dobio prvu rundu 5:0, sljedeće dvije prepustio je inicijativu protivniku i pokleknuo (1:4, 0:5).

GALERIJA Hrgović pobijedio nokautom u posljednjoj rundi i postao izvanredni prvak teške kategorije (IBF)

Zagreb: Luka Pratljačić nokautirao Marka Miluna u finalu Grand Prixa
1/16

Marko Čalić (36), naš najstariji reprezentativac, u teškoj kategoriji (92 kg) ispao je iz igre već u prvoj borbi. Nakon uvjerljiva bodovna poraza od Grka Nanitzaniana (0:5, 1:4, 1:4), samokritični Puljanin je priznao:

– Nikako nisam uspijevao pronaći pravu distancu. No, ne predajem se, nadam se da ću uspjeti u drugom pokušaju, na svibanjskom kvalifikacijskom turniru u Bangkoku.

Od 22-godišnjeg debitanta Marina Jelačića (63,5 kg) nije se puno ni očekivalo, no zato nas neraspoloženima čini rano izlijetanje olimpijke iz Tokija Nikoline Ćaćić i Sare Beram (60 kg) koja je još ljetos na Europskim igrama ispustila priliku (uz pomoć suca u ringu) da se domogne olimpijske vize za koju joj ostaje još jedna prilika. Sara je izgubila od Japanke Kaguchi koja je prije toga pobijedila Indijku. Još jednu prigodu imat će i Nikolina Ćaćić (57 kg) koja je izgubila od svjetske vojne prvakinje Kineskinje Zichun Xu jednoglasnom odlukom sudaca.

VEZANI ČLANCI:

E, moj druže beogradski

A da biste bili uvjerljivi, u njihovim očima morate biti agresivni i precizni te punog energetskog rezervoara cijelu borbu. A takav nastup nažalost nije pružio Luka Pratljačić (preko 92 kg) koji se za prolaz u četvrtfinale borio s prvakom Srbije Dušanom Veletićem. A riječ je o, ni manje ni više, velikom Pratljačićevu prijatelju koji često dolazi u Osijek na sparinge baš kao što Luka zna skoknuti do Beograda.

Nažalost, Pratljačić je tu borbu izgubio pa je hrvatska olimpijska priča i nadalje na jednom slovu odnosno poluteškašu Gabrijelu Veočiću koji je kartu za Pariz izborio prošlo ljeto na Europskim igrama u Krakowu.  

Svima spomenutima preostaje još jedna prilika, ako ju baš svi od izbornika i dobiju, a to je kvalifikacijski turnir u svibnju u Bangkoku. 

VIDEO Rakitić otkrio senzaciju: Hrvatska me zvala da se vratim u reprezentaciju. Spreman sam to napraviti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije