Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOIGRAVANJE

Popadić podsjetio na Vićana iz finala SP-a u Melbourneu

storyeditor/2022-05-08/PXL_080522_93369472.jpg
09.05.2022.
u 17:48

Dubrovčani su tako poništili prednost domaćeg bazena koji su imali Splićani uoči finala

Na otvaranju finalne serije doigravanja za hrvatskog vaterpolskog prvaka, u jednoj od najjačih vaterpolskih završnica u Europi i svijetu, dubrovački Jug AO je u gostima pobijedio splitski Jadran s 11:10. Dubrovčani su tako poništili prednost domaćeg bazena koji su imali Splićani uoči finala, iako je u tom srazu još sve moguće jer igra se na tri pobjede.

Propustili prilike

Nakon što su anulirali početnu prednost gostiju od 2:0, Splićani su imali inicijativu u ovoj utakmici, ali propustili su nekoliko izglednih prilika. U branjenju tih tzv. zicera istaknuo se Jugov vratar Toni Popadić koji nas je po tom detalju podsjetio na Franu Vićana iz finala SP-a u Melbourneu 2007. protiv Mađarske. Do kraja je skupio 15 obrana i svakako postao prvi junak prve finalne večeri.

Popadić je najprije “ulovio” Harkova u drugoj četvrtini (pri vodstvu Splićana od 5:3), a važno je bilo i njegovo ukroćivanje Butićeva udarca kada se ovaj također našao sam pred njim sredinom posljednje četvrtine, pri omjeru 8:8.

U posljednjim minutama utakmice na dva metra je potpuno sam i neometan bio i sidraš Splićana Dužević, ali je Popadić opet bio na visini zadatka. Kod 9:9, dvije minute prije kraja, Dobud nije vidio da mu je bačena lopta nego je plivao prema svojoj poziciji sidraša, a Jugovu “kontru” uspješno je u vodstvo pretočio Argyropoulos. Umjesto 10:9 za domaćina, rezultat je bio 10:9 za gosta.

Kod 10:10 u posljednjoj minuti prekršaj u napadu napravio je Burić, a u novom protunapadu jugaši nisu pogriješili. Posljednji pogodak na utakmici postigao je 35 sekundi prije kraja Joković kojemu je to bio i jedini pogodak na utakmici. Jedan, ali vrijedan.

Malo raspoloženih

Možemo zaključiti da su jugaši (uglavnom) realizirali svoje zicere dok jadranaši misu. U redovima Splićana bilo je malo raspoloženih pojedinaca, a bolji od ostalih bili su bivši mladostaši Bukić (tri krasna pogotka) i Marcelić (10 obrana). Jugaši su bolje funkcionirali kao momčad...

Susret je počeo minutom šutnje u čast preminuloj vaterpolskoj legendi Ronaldu Lopatnyju koji će biti pokopan na Mirogoju danas u 15 sati, prije toga, u 12.30, bit će održana komemoracija u Lisinskom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije