Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRIMJERENO SKANDIRANJE

Policija privela petoricu BBB-a na ispitivanje zbog pjevanja ustaških pjesama

Na Općinskom sudu u Velikoj Gorici počela saslušanja muškaraca osumnjičenih da su pjevali ustaške pjesme
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/16
24.10.2023.
u 13:06

Boysi su mrlju na navijanje bacili nakon pjevanja ustaške koračnice, pa su se s tribine mogli čuti stihovi "Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom"

Na Općinskom sudu u Velikoj Gorici počelo je saslušanja Bad Blue Boysa osumnjičenih da su pjevali ustaške pjesme. Do sada su utvrđene sumnje za osam osoba, a petero ih je jučer uhićeno.

Radi se o navijačima Dinama koji su neprimjereno skandirali na subotnjoj utakmici s Goricom u Velikoj Gorici.

Policija uprava zagrebačka izvijestila je kako je, kao što je i uobičajeno, na dan odigravanja utakmice sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima – prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice – audio i video snimala te fotografirala javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim putovima. 

>> Privođenje BBB-a na saslušanje

Na Općinskom sudu u Velikoj Gorici počela saslušanja muškaraca osumnjičenih da su pjevali ustaške pjesme
1/16

Boysi su mrlju na navijanje bacili pjevanjem ustaške koračnice, pa su se s tribine mogli čuti stihovi: "Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom."

Ružno skandiranje popraćeno je i podignutom zastavom sa šahovnicom i prvim bijelim poljem, nakon čega su skandirali: "Hrvatska, nezavisna država." Inače, isti problem pojavio se na utakmici vatrenih na osječkoj Opus Areni nakon čega su privedeni izgrednici koji su pjevali neprimjerenu pjesmu. 

Osim BBB-a, kaznu će dobiti i Dinamo.

 
 
 
Ključne riječi

Komentara 20

Avatar Hrvatska Banovina
Hrvatska Banovina
13:38 24.10.2023.

Kako oni znaju da su oni pjevali? Možda su samo otvarali ustao kao Porfirije?

Avatar Hrvatski domobran
Hrvatski domobran
13:46 24.10.2023.

Okladio bi se da je većina policajaca i hadezeovaca pjevala tu pjesmu devedesetih za koju bi ovaj briselski kremšnitaš "hapsio".

Avatar Križari
Križari
13:38 24.10.2023.

Po kojem zakonu je određeno da je ta hrvatska pjesma zabranjena?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije